ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 50 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Χίο

Πάνω από 50 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Χίο

Καμένο δάσος μετά την εκδήλωση φωτιάς

AP Photo/Yorgos Karahalis

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σε μια μόλις ημέρα ξέσπασαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι 44. Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί σε οκτώ ακόμη μέτωπα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Βελτιωμένη η φωτιά στην Κω

Στη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας (1/7) στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες. Επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Δύσκολη η κατάσταση στην Χίο

Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Μυτιλήνη και Αθήνα. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Νέα πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης - Μήνυμα του 112

Το απόγευμα της Δευτέρας (1/7) εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καταφύγι Ηρακλείου Κρήτης και για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής εκδόθηκε μήνυμα από το 112.

Τονίζεται ότι, η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ