ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες πυρκαγιές σε Χίο και Κω - Χωρίς ενεργό μέτωπο Ηράκλειο και Μονεμβασία

Μεγάλες πυρκαγιές σε Χίο και Κω - Χωρίς ενεργό μέτωπο Ηράκλειο και Μονεμβασία

Πυροσβέστης κατά το έργο της κατάσβεσης 

INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σε Χίο και Κω με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες να δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Μάλιστα εστάλη στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα μηνύματα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τα σημεία που είναι σε εξέλιξη οι πυρκαγιές.

Την ίδια στιγμή άλλες δύο φωτιές στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και στη Μονεμβασιά Λακωνίας, που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07), έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο και χαρακτηρίζονται από την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο.

Αναλυτικότερα για την φωτιά στη Χίο που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και ιδιωτικές υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του οικισμού Μετόχι με μήνυμα από το 112 κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την παραλία του Μετοχίου.

Μήνυμα από το 112 και στην Κω

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι φωτιά στην περιοχή Αντιμάχεια, στην Κω.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι της περιοχής Καρδάμαινα κλήθηκαν να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια.

Σε ότι αφορά τις φωτιές στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και στην Μονεμβασιά Λακωνίας, οι οποίες εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Screenshot-2024-07-01-175811.jpg

Από τη φωτιά στην Κω

kosnews

Υπενθυμίζεται ότι πυρκαγιά στο Ηράκλειο της Κρήτης εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιοι Δέκα του δήμου Γόρτυνας, καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Και σε αυτήν την φωτιά οι κάτοικοι δέχθηκαν μήνυμα από το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Τέλος, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στον Άγιο Ελισσαίο Μονεμβασιάς. Και σε αυτήν την περίπτωση η πυροσβεστική δύναμη ήταν ισχυρή με 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 4 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ