ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Σταμάτα και Κερατέα – Μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο και Δίστομο

Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατάσβεση φωτιάς

CNN Greece / Νίκος Ραζής

Σε εξέλιξη βρίκονται πυρκαγιές στο Δίστομο Βοιωτίας αλλά και στη Ζάκυνθο, την ώρα που οι φωτιές σε Σταμάτα και Κερατέα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, με τα «καντηλάκια» ωστόσο να προκαλούν ανησυχία και την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν την Κυριακή (30/06) στην Αττική, σε Κερατέα και Σταμάτα, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να χαρακτηρίζει τις εν λόγω φωτιές «δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές».

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στη Σταμάτα δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, παρά μόνο κάποια «καντηλάκια» τα οποία καίνε στις καμένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούσαν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με επτά πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Κυριακής, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Παράλληλα, ένας 45χρονος έχασε την ζωή του την Κυριακή στη Ροδόπολη από ανακοπή καρδιάς.

Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα

Την ίδια ώρα, διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην Κερατέα, με το πύρινο μέτωπο να είναι σε ύφεση. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα.

Σημειώνεται ότι και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Δύσκολη η κατάσταση σε Δίστομο και Ζάκυνθο

Στο μεταξύ, μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Δίστομο Βοιωτίας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά καίει βορειοανατολικά του Διστόμου Βοιωτίας, μακριά από τον οικισμό σε δύσβατο σημείο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, εξακολουθεί να μαίνεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ζακύνθου, καθώς κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τον Κοιλιωμένο με την βοήθεια των βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης