ΕΛΛΑΔΑ

Στο Θριάσιο τρεις από τους πέντε τραυματίες από την πρόσκουση πλοίου στη Φολέγανδρο

Στο Θριάσιο τρεις από τους πέντε τραυματίες από την πρόσκουση πλοίου στη Φολέγανδρο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Intime - Φωτογραφία αρχείου

Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκαν τρεις από τους πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση πλοίου την Κυριακή (30/6) σε βραχώδη σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της εισόδου του λιμανιού της Φολεγάνδρου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, τρεις από τους τραυματίες ο Γ’ μηχανικός του επιβατηγόού οχηματαγωγού πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ένα ναύτης και ένας επιβάτης παρελήφθησαν προς αεροδιακομιδή για το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής. Άλλοι δύο ένας δόκιμος μηχανικός και ένας ακόμα επιβάτης διακομίστηκαν επίσης με ελικόπτερο στη Σαντορίνη.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν επικρατούσαν άνεμοι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή της Φολέγανδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ