ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πάτρας για την κακοποίηση 15χρονου

Εντολή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πάτρας για την κακοποίηση 15χρονου

Σοκάρει νέα υπόθεση κακοποίησης

Unsplash

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η κακοποίηση ενός 15χρονου αγοριού από τον ίδιο του τον πατέρα στην πόλη της Πάτρας.

Η εισαγγελία διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέταση για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο ανέφερε ότι το παιδί πήγε αιμόφυρτο στην πλατεία του χωριού μετά το περιστατικό.

Το περιστατικό κακοποίησης σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξημερώματα της 25 Ιουνίου. Η αστυνομία ενημερώθηκε από το περιβάλλον του 15χρονου, έγινε σχετική καταγγελία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στις οποίες γίνεται λόγος για διαπληκτισμό ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο του.

Σε βάρος του πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Σε ότι αφορά τον ανήλικο παραμένει με προφορική εντολή εισαγγελέα νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων μέχρι να αποφασιστεί το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό.

Αν δηλαδή μπορεί να μείνει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή θα πρέπει να φιλοξενηθεί σε δομή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο ανακοίνωση για την υπόθεση έχει εκδώσει το Χαμόγελο του Παιδιού στην οποία αναφέρει ότι είχε στηρίξει την οικογένεια το διάστημα 2009-2012 και επιπλέον το 2012 είχε λάβει καταγγελίες για έντονη παραμέληση του ανήλικου.

Αναφέρει επίσης ότι την Παρασκευή 28, Ιουνίου έλαβε δύο κλήσεις για το τελευταίο περιστατικό της κακοποίησης του δεκαπεντάχρονου. Τονίζεται ότι το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε πλατεία της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ