ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα - Πολύ δυνατό μελτέμι την Κυριακή

Γιαννόπουλος: Εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα - Πολύ δυνατό μελτέμι την Κυριακή
INTIME

Την ώρα που η μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας είναι σε εξέλιξη, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε πως το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα, όμως από αύριο Κυριακή (30/6) αναμένονται τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Τουλάχιστον αυτό που φαίνεται ως θετικό συμπέρασμα είναι ότι μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής. 

Tη Δευτέρα μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη αναμένονται αρκετές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή:

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις το μεσημέρι απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βαθμιαία δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 7 και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς και στα νησιά 30 με 34 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς , η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , οι άνεμοι μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ