ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ύδρα: Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις των μαρτύρων - Κρότοι και λάμψεις στον ουρανό

Φωτιά στην Ύδρα: Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις των μαρτύρων - Κρότοι και λάμψεις στον ουρανό

Το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» κατέπλευσε στη Βουλιαγμένη

INTIME NEWS/ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Λάμψεις στον ουρανό» ισχυρίζονται πως είδαν οι δύο αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε θαλαμηγό κοντά στο γιοτ «Περσεφόνη ΙΙ», από το οποίο φέρεται να εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα, τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Ύδρα

Οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν επίσης πως άκουσαν κρότο από τον διπλανό όρμο στον οποίο βρισκόταν:

«Καθόμουν στο κατάστρωμα του σκάφους, όταν άκουσα κρότους από τον διπλανό όρμο, και είδα στον ουρανό αντανακλάσεις φωτός δηλαδή σαν λάμψεις από πυροτεχνήματα. Συνολικά οι κρότοι ήταν 15 έως 20 συνεχόμενοι και ταυτόχρονοι με τις εκλάμψεις», κατέθεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Έλληνας κυβερνήτης και αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης.

«Ακούσαμε 15-20 κρότους»

«Πλησιάσαμε σε απόσταση 15 μέχρι 20 μέτρα από το σκάφος, τους είπαμε αν χρειάζονται βοήθεια, αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν μας απάντησαν. Υπήρχε καπνός και φωτιά σαν δακτυλίδι μήκους 150 μ. πάνω από την θάλασσα. Ήταν σκοτεινά και αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς και δεν μπορούσαμε να έχουμε καθαρή εικόνα» δήλωσε ο καπετάνιος της θαλαμηγού.

Υποστήριξαν, επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πως είδαν το βοηθητικό σκάφος της θαλαμηγού, να μεταφέρει από την παραλία τσάντες θαλάσσης, «δύο με τρεις φορές».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης κατέθεσε πως βγήκε ανοιχτά του όρμου, προκειμένου να ενημερώσει τις Αρχές για την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, είδαν στην πρύμνη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, με την προέλευση της να είναι άγνωστη.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δέκα επιβάτες από το Καζακστάν φέρεται να μην κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά και να ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους επιβάτες που είχαν μισθώσει τη θαλαμηγό

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη (25/6) αναφορικά με την διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα αναφέρει πως «ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση».

«Επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ