ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ύδρα: Υπό κράτηση οι 13 συλληφθέντες - Απολογούνται την Τετάρτη

Φωτιά στην Ύδρα: Υπό κράτηση οι 13 συλληφθέντες - Απολογούνται την Τετάρτη

Από τη μεταγωγή των 13 συλληφθέντων για την φωτιά στην Υδρα

ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝ ΤΙΜΕ

Υπό κράτηση βρίσκονται μέχρι και την Τετάρτη (26/6) όπου θα απολογηθούν οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού, από την οποία έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα.

Στους συλληφθέντες, εκ των οποίων ο καπετάνιος της τουριστικής θαλαμηγού και 12 μέλη πληρώματος, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, από την Εισαγγελία Πειραιά.

Οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες και αναμένεται να ξετυλίξουν την υπερασπιστική τους γραμμή την Τετάρτη (26/6) στην απολογία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θαλαμηγό «Περσεφόνη ΙΙ» είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, που πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι, από την καταστροφική φωτιά κάηκαν 300 μέτρα, με τους συλληφθέντες να αρνούνται πως έριξαν βεγγαλικά.

Να σημειωθεί ότι, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ζητήσει την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είχαν πέσει πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Δήμαρχος Ύδρας: Αν αποδοθούν ευθύνες θα ζητήσουμε αποζημιώσεις

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης προειδοποίησε πως ο Δήμος έχει καταθέσει αίτηση στήριξης της κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου.

Σε περίπτωση, δε, που αποδοθούν ευθύνες, ο Δήμος θα ζητήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται και την παραδειγματική τους τιμωρία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική έρευνα της Πυροσβεστικής, καθώς εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από σκάφος που έπλεε στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό, η Πυροσβεστική ζήτησε από το Λιμενικό τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ