ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Ροδόπη

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Ροδόπη

Φωτιά (φωτογραφία αρχείου)

EUROKINISSI

«Μάχη» με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ του Σαββάτου (23/6) οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Τα πιο επικίνδυνα μέτωπα στο Δασκαλειό στην Κερατέα και τις Σάπες Ροδόπης δεν έχουν πλέον ενεργό μέτωπο. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όμως, παραμένουν στα πύρινα μέτωπα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί πως, σε επιφυλακή βρίσκονται και σήμερα Κυριακή (23/7) οι Αρχές, λόγω πολύ αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Εντολή εκκένωσης σε Κερατέα

Υπενθυμίζεται ότι, στην Κερατέα, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους της Άνω Δασκαλείου, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, αν δεν μετακινηθεί από τις εστίες τους, καθώς το μέτωπο πλησίαζε σπίτια.

Από το μέτωπο αυτό, τελικά, δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές σε κατοικίες ή επιχειρήσεις.

Δύο τραυματίες πυροσβέστες στην Ροδόπη

«Μάχη» να κατασβεστεί και το μέτωπο στις Σάπες Ροδόπης, όπου πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες.

Οι δυνάμεις προσπάθησαν να κρατήσουν τη φωτιά στο βουνό και να μην πάει προς το χωριό.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Για την φωτιά και την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκε άμεσα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείται από 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο.

Νωρίτερα εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασκητές Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ζώνες υψηλού κινδύνου την Κυριακή

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Κυριακή στις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
xarths.jpg

Για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ