ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Βάρης Κορωπίου: Μάχη με μικροεστίες - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Βάρης Κορωπίου: Μάχη με μικροεστίες - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις
Το CNN Greece στην περιοχή που ξέσπασε πυρκαγιά στην Βάρης - Κορωπίου CNN Greece / Νίκος Ραζής

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, όπου οι πυροσβεστικές από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) κάτω από ισχυρούς ανέμους, έδωσαν μάχη για να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβετική, η εικόνα το βράδυ στις 21:30 παρουσιάζεται βελτιωμένη, με τις δυνάμεις να επιχειρούν σε μικρεστίες για την κατάσβεσή τους.

Ωστόσο στο σημείο παραμένουν 155 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων με 45 οχήματα, ενώ τα 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα που επιχειρούσαν όλη την ημέρα σταμάτησαν την προσπάθειά τους μόλις έπεσε η νύχτα.

Νωρίτερα, σπίτα παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση τριών σχολείων, ενώ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για αποδεικτικά στοιχεία εμπρησμού, καθώς έχει βρεθεί ακόμη και το μπιτόνι με βενζίνη.

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί Όταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό», είπε ο κ. Κικίλιας.

Βίντεο από τη φωτιά: Ο εμπρηστής κρατάει μπιτόνι και στουπιά

Τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, γύρω από την ύπαρξη βίντεο όπου επιβεβαιώνεται ο εμπρησμός στη φωτιά της Βάρης - Κορωπίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγεγραμμένα λεπτό προς λεπτό μέσα από κάμερα καταστήματος.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το οπτικό υλικό από την κάμερα του καταστήματος στη Βάρης Κορωπίου, όπου φαίνεται ο εμπρηστής να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει.

Μάλιστα, υπάρχουν και φωτογραφίες σε άλλο σημείο λίγο πιο κάτω προς την περιοχή Κίτσι, όπου ο φερόμενος ως εμπρηστής κρατάει μπιτόνι και στουπιά με τα οποία έβαλε τη φωτιά.

Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) αλλά και η ΕΛΑΣ, συλλέγουν τεκμήρια καθώς και βιντεοσκοπικό υλικό, προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν.

Στις φλόγες σπίτια και επιχειρήσεις

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά μπήκε σε αυλές σπιτιών και στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων με το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

«Έχουν καεί σπίτια», λέει ο Δήμαρχος

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωσταντέλλο, ενώ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ανέφερε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου.

Αποκάλυψε ότι η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.

varis koropiou fotia

Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή

INTIME NEWS

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κωνσταντέλλος η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.

Μηνύματα για εκκενώσεις και εκτροπές κυκλοφορίας

Διαδοχικά ήταν τα μηνύματα που εστάλησαν από το 112 για πυρκαγιές σε αρκετά σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, εστάλη 112 για φωτιά στην Βάρης Κορωπίου με τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να καλούνται να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Επίσης, ζητήθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Κίτσι Κορωπίου να μετακινηθούν προς Βάρη.

Oι κάτοικοι λίγο μετά τις 14.20 έλαβαν τρίτο μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλούσε να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τη Βάρη. Νεότερο μήνυμα εκκένωσης εστάλη στις 15:30.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη», ανέφερε το μήνυμα.

Capture.png

Κανονικά η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο - Ποια σημεία παραμένουν κλειστά

Λίγο μετά τις 20:00 ανακοινώθηκε ότι διεξάγεται πλέον κανονικά η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο που είχε διακοπεί λόγω της φωτιάς στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Μαρκόπουλου ενώ στα μόνα σημεία που ισχύει ακόμα διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι, είναι στα ακόλουθα σημεία:

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ