ΕΛΛΑΔΑ

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας

INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα προχώρησαν οι δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η 37χρονη δικηγόρος μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού ενημέρωσε την ανακρίτρια για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι της. Μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.

Αναζητείται από την αστυνομία

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αναζητείται από την Αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του τόσο κατά του ίδιου, όσο και κατά της πρώην γυναίκας του.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Πέτρος Πανταζής ο Λύτρας δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και έχει την πρόθεση να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό τμήμα Παλλήνης.

«Ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα», είπε ο κ. Πανταζής. και πρόσθεσε: «Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα και όταν έφτασαν εκεί ενεργοποιήθηκε για άγνωστο λόγο το panic button και αργότερα υποβλήθηκε μήνυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά. Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Κανένα μήνυμα, Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του αλλά όχι από τον κ. Λύτρα. Δεν εχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η δικογραφία. Προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση . Αν έχει διαμειφθεί κάτι έχει γίνει μεταξύ όσων ήταν στο σπίτι».

Ο κ. Πανταζής είπε ακόμα ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του μήνυση και πως θα πάει στο αυτόφωρο. «Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου».

«Μπορεί κάτι κακό να έχει συμβεί στον Απόστολο Λύτρα», λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Την εκτίμηση πως ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μπορεί να βρίσκεται ακόμη και σε κίνδυνο, έκανε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA γύρω από την εξαφάνισή του.

Ο κ. Λύτρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά την καταγγελία της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου για εισβολή στο σπίτι της χθες το βράδυ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των δικηγόρων του ότι θα παρουσιαστεί στις Αρχές, ο ποινικολόγος παραμένει άφαντος.

«Κάτι έχει συμβεί σε αυτόν τον άνθρωπο και δεν ανταποκρίνεται τόσο στις κλήσεις όσο και στην αναζήτηση της αστυνομίας σε διάφορα σημεία. Γι' αυτό και ξαναλέω ας μην προτρέχουμε», τόνισε μεταξύ άλλων στο Mega η κυρία Δημογλίδου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο από όπου πήρε προσθεσμία για τις 27 Ιουνίου.

Η πλευρά της κ. Πολυζωγοπούλου είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει. Όπως ανέφερε ο συνήγορος της μηνύτριας, Θέμης Σοφός, η δικηγόρος εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι την ανάρρωση της και την επανεξέταση.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της Πολυζωγοπούλου. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Σοφός μεταξύ άλλων είπε πως έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην ανακρίτρια όσα έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Ανέφερε επίσης για τον ξυλοδαρμό της κ. Πολυζωγοπούλου, πως η συνάδελφος και εντολέας του, δέχθηκε 30 χτυπήματα στο πρόσωπο από τον κατηγορούμενο σύζυγό της και πως «η εκδοχή της σκάλας» ήταν πράγματι πρόταση της παθούσας στον Λύτρα προκειμένου να τον πείσει να την πάει σε κλινική χωρίς αυτός να φοβηθεί ότι θα τον καταγγείλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ