ΕΛΛΑΔΑ

Διαρκή μηνύματα για εκκενώσεις και εκτροπές κυκλοφορίας στη φωτιά της Βάρης - Κορωπίου

Διαρκή μηνύματα για εκκενώσεις και εκτροπές κυκλοφορίας στη φωτιά της Βάρης - Κορωπίου

Από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλης της χώρας καθώς η ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίας και τους ισχυρούς ανέμους ευνοούν τις συνθήκες για την πρόκληση πυρκαγιών

Ήδη από το πρωί έχει σταλεί σήμα από το 112 για πυρκαγιές σε αρκετά σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, εστάλη 112 για φωτιά στην Βάρης Κορωπίου με τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να καλούνται να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Επίσης, ζητήθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Κίτσι Κορωπίου να μετακινηθούν προς Βάρη.

Η φωτιά οδήγησε σε εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο σε πάρκινγκ σκαφών. Κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν ήδη 16 οχήματα με 60 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν επίσης δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι εκτροπές κυκλοφορίας

Η Αττική Οδός ανανακοίνωσε ότι λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί - Βάρη - Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο - Παιανία.

Αναλυτικά

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, διενεργούνται εκτροπές:
1. Στην Ανώνυμη οδό από το ύψος της Λ. Λαυρίου (ΚΤΕΟ Μαρκόπουλου) και
2. Στην συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Ηλία, στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Φωτιά σε Νάξο και Κάρυστο

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 εστάλη και στη Νάξο, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση μετά από τις φωτιές που ξέσπασαν στο Μαρκόπουλο Αττικής και κοντά στην Κάρυστο στην Εύβοια.

Η φωτιά στην Κάρυστο σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Στην περιοχή επιχείρησαν 62 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 21 οχήματα, ενώ συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση τη φωτιάς συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ενεργοποιήθηκε Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας που εκδηλώθηκε κοντά σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 65 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Πολύ υψηλός (4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη (20/6), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι περιοχές που πρέπει να είναι σε αυξημένη επιφυλακή είναι η Αττική και τα Κύθηρα, η κεντρική και η νότια Εύβοια, περιοχές της Κορινθίας της Λακωνίας και της Βοιωτίας, αλλά και η Μυτιλήνη, η Χίος και τα Ψαρά.

1718794349844-563000514-xartis206.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ