ΕΛΛΑΔΑ

Τρία μέτωπα φωτιάς στην Θεσσαλονίκη: Σε Λαγκαδά Μελισσουργό και Βασιλικά

Τρία μέτωπα φωτιάς στην Θεσσαλονίκη: Σε Λαγκαδά Μελισσουργό και Βασιλικά

Πυροσβεστικά αεροσκάφη

AP Photo/Petros Giannakouris

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τρεις φωτιές που ξέσπασαν σε διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη και να συνδράμουν σε αυτές και εναέρια μέσα.

Οι φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτες είναι σε περιοχές του Δήμου Βόλβης, του Δήμου Θέρμης και στον Λαγκαδά ενώ στην πρώτη περίπτωση επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Αναλυτικότερα στις 14:00, το μεσημέρι της Παρασκευής, ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα. Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μόλις μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 14:30, πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών, του δήμου Θέερμης στη Θεσσαλονίκη και στο σημείο επιχειρούν επίσης ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, για τη φωτιά στα Βασιλικά, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε, στις 14:47, για φωτιά σε ξερά χόρτα, για την κατάσβεση της οποίας έχουν σπεύσει 8 οχήματα και 16 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι ακόμη μια φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λαγκαδά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν και αεροσκάφη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης δυσχεραίνουν το έργο πυροσβεστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ