ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Ηλεία: Νέα βίντεο με την 11χρονη - Kαρέ καρέ οι κινήσεις του 37χρονου

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 11χρονη, στον κάμπο Ηλείας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Τις τελευταίες κινήσεις του 37χρονου κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας λίγο πριν προχωρήσει στη στυγερή δολοφονία της 11χρονης, προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Νωρίτερα ο δράστης έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (14/6), ο οποίος φτάνοντας στο αστυνομικό μέγαρο Πύργου βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή της τοπικής κοινωνίας και των συγγενών του θύματος.

Νέα βίντεο λίγο πριν τη δολοφονία της 11χρονης

Σύμφωνα με τα βίντεο που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας ενός φούρνου, φαίνεται η 11χρονη Βασιλική να προχωρά, ενώ απέναντι έχει σταματήσει με το όχημά του ο 37χρονος δράστης, έχοντας αναμμένα τα αλάρμ.

Η ανήλικη φαίνεται με τα μακριά καστανά μαλλιά της, το λευκό φόρεμα και τις λευκές παντόφλες της, τη στιγμή που τρέχει προς το αυτοκίνητο του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη του ειδεχθούς εγκλήματος, με το οποίο τη μετέφερε περίπου 40χλμ μακριά.

Μέσα από αυτό το υλικό οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν άμεσα στην ταυτοποίησή του, να τον προσαγάγουν και τελικά να τον συλλάβουν.

Νωρίτερα βίντεο είχε καταγράψει το άτυχο κορίτσι να περπατά προς το κέντρο του χωριού, ενώ στη συνέχεια, σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται η 11χρονη να περπατά στο πεζοδρόμιο, με το όχημα του 37χρονου να την ακολουθεί.

Ο 37χρονος φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της 11χρονης με την οποία λίγες ώρες πριν, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ήταν μαζί και του έπλενε το αυτοκίνητο παρέα με τη μητέρα της, στο οποίο έμελλε να περάσει τις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Στο στόχαστρο ο εισαγγελέας της έδρας - Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο στόχαστρο μπαίνει και ο εισαγγελέας της έδρας, αναφορικά με την απόφαση αυτή του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου, η οποία, ομόφωνα, αν και έκρινε ένοχο τον 37χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και αποπλάνηση της 14χρονης ανήλικης, ωστόσο τον άφησε ελεύθερο στη δίκη του με περιοριστικούς όρους:

  • την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της Ζακύνθου
  • απαγόρευση προσέγγισης στην ανήλικη.

Ωστόσο, παρά το βεβαρημένο ποινικό του μητρώο, γιατί υπήρχαν αμετάκλητες καταδίκες σε βάρος του για σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή, παραταύτα κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει και νέα αδικήματα και έτσι στο Εφετείο αφέθηκε ελεύθερος. Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος τότε είχε αρνηθεί τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται για όσα τον κατηγορούν.

Η δίκη προσδιορίστηκε το 2022, δηλαδή πέντε χρόνια μετά. Η πρώτη δίκη έγινε το 2020, ωστόσο το Εφετείο προσδιορίστηκε για το 2022. Ο ίδιος δεν έχει δικηγόρο, οπότε ορίστηκε αυτεπαγγέλτως. Τελικά, λόγω αποχής του δικηγόρου έφτασε τον περασμένο Φεβρουάριο να προσδιορίζεται για το 2025, σε ένα χρόνο από σήμερα.

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια του Πύργου

Οι συγγενείς της άτυχης 11χρονης αλλά και φίλοι της οικογένειας προσπάθησαν να λιντσάρουν νωρίτερα τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο την ώρα που έφτανε με το περιπολικό στα δικαστήρια του Πύργου.

Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον κατεβάσουν από το αυτοκίνητο γιατί δέχτηκαν τη μαζική επίθεση του οργισμένου πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν συγγενείς της 11χρονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένεια.

Η κυνική ομολογία του δολοφόνου

Κυνικός ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε πώς προσπάθησε να βιάσει το 11χρονο παιδί και όταν εκείνο αντέδρασε και προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του δεν δίστασε να αρπάξει ένα κατσαβίδι και να της καταφέρει απανωτά χτυπήματα μέχρι να δει το παιδί να καταρρέει νεκρό.

Ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται πού πέταξε το κατσαβίδι, ενώ είπε στους αστυνομικούς της ασφαλείας Πύργου ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κλείσει το στόμα του παιδιού για να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβη.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο», φέρεται να είπε ο 37χρονος.

Τι έδειξαν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η 11χρονη δέχτηκε τα τρυπήματα του θείου της, με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης έσειρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης