ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Καθυστερημένοι από το 2021 οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

Λέκκας: Καθυστερημένοι από το 2021 οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι Κρήτης
Καταστροφές από τον σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι IN TIME

Η διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 και 3,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (11/6) στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, είναι «καθυστερημένοι μετασεισμοί του 2021» όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός πως «οι μετασεισμοί μπορεί να έχουν και διάρκεια 5 χρόνια γι’ αυτό και οι σημερινοί σεισμοί είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια», σύμφωνα με το cretapost.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά του Αρκαλοχωρίου με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα, δύο λεπτά πριν από τις εννέα το πρωί ενώ ο δεύτερος σεισμός που ήταν και ισχυρότερος με μέγεθος 4,2 ρίχτερ εκδηλώθηκε 19 λεπτά αργότερα.

Το εστιακό κέντρο και για τους δύο σεισμούς ήταν το ίδιο.

Ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις εννέα είχε εστιακό βάθος 11,8 χιλιόμετρα και σε απόσταση 4 χιλιόμετρα από το Αρκαλοχώρι Κρήτης που στο παρελθόν - πριν από τρία χρόνια - έχει πληγεί από ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, το ίδιο και οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους.

2.jpg

Ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που έφερε στις μνήμες των κατοίκων τις καταστροφές που είχαν προκληθεί το 2021, δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ