ΕΛΛΑΔΑ

Διπλός σεισμός στο Αρκαλοχώρι προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους

Διπλός σεισμός στο Αρκαλοχώρι προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους

Σεισμός στην Κρήτη

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 και 3,6 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Η διπλή  σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης λίγο πριν και μετά τις 9 το πρωί της 11ης  Ιουνίου. 

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά του Αρκαλοχωρίου με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα, δύο λεπτά πριν από τις εννέα το πρωί ενώ ο δεύτερος σεισμός που ήταν και ισχυρότερος με μέγεθος 4,2 ρίχτερ εκδηλώθηκε 19 λεπτά αργότερα.

Το εστιακό κέντρο και για τους δύο σεισμούς ήταν το ίδιο.

Ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις εννέα είχε εστιακό βάθος 11,8 χιλιόμετρα και σε απόσταση 4 χιλιόμετρα από το Αρκαλοχώρι Κρήτης που στο παρελθόν - πριν από τρία χρόνια - έχει πληγεί από ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, το ίδιο και οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους.

2.jpg

Ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που έφερε στις μνήμες των κατοίκων τις καταστροφές που είχαν προκληθεί το 2021, δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ