ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία της 11χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Δεν υπήρξε βιασμός

Δολοφονία της 11χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Δεν υπήρξε βιασμός

Από το σημείο των ερευνών όπου βρέθηκε η σορός της 11χρονης

EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον θείο της στην Ηλεία έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Τρίτης 11/06.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι δέχθηκε δύο χτυπήματα στη σπλήνα και στην καρδιά.

Σύμφωνα με το Patrisnews.gr, από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή, δεν προκύπτει βιασμός.

Κυνική ομολογία του δολοφόνου

Νωρίτερα, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε κυνικά πώς προσπάθησε να βιάσει το 11χρονο παιδί και όταν εκείνο αντέδρασε και προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του δεν δίστασε να αρπάξει ένα κατσαβίδι και να της καταφέρει απανωτά χτυπήματα μέχρι να δει το παιδί να καταρρέει νεκρό.

Ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται που πέταξε το κατσαβίδι, ενώ είπε στους αστυνομικούς της ασφαλείας Πύργου το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κλείσει το στόμα του παιδιού για να μην αποκαλύψει σε κανέναν την φρίκη που λίγο νωρίτερα προσπάθησε να κάνει στο 11χρονο κορίτσι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον δράστη ξεκίνησε όταν οι αρχές εντόπισαν βίντεο που δείχνουν το παιδί να μπαίνει στο αυτοκίνητό του ενώ πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει από χθες η αποκάλυψη ότι αν και είχε καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου δεν είχε πάει φυλακή ούτε μία ημέρα και κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το 14χρονο κορίτσι για το βιασμό του οποίου είχε καταδικαστεί ήταν πρώτη ξαδέλφη του πατέρα της 11χρονης.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, οι οποίες ερευνούν τα κίνητρα του καθ’ομολογία δολοφόνου.

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο

Νωρίτερα, σύμφωνα με το patrisnews μεγάλη ένταση και επεισόδια επικράτησε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, την ώρα που το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., προσέγγισε το σημείο, για να οδηγηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής, στον Εισαγγελέα, ώστε να απολογηθεί.

Οι συγκεντρωθέντες που βρίσκονταν από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο, χίμηξαν στο περιπολικό που μετέφερε τον 37χρονο δολοφόνο στο δικαστικό μέγαρο.

Φίλοι και συγγενείς του δολοφονημένου κοριτσιού έξω από το δικαστικό μέγαρο που μεταφέρθηκε ο 37χρονος θείος - δολοφόνος της 11χρονης

INTIME NEWS

Συγγενείς του θύματος και πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ενώ ένας εξ αυτών άνοιξε την πόρτα του οχήματος προσπαθώντας να χτυπήσει τον κατηγορούμενο. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, με τους δεύτερους εν τέλει να τους απωθούν.

ileia.jpg

Συγγενείς πλησιάζουν το περιπολικό που μεταφέρει τον δολοφόνο της 11χρονης

Πολλοί πολίτες που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο αποδοκίμασαν και έβρισαν τον 37χρονο που στέρησε την ζωή του μικρού κοριτσιού.

Τι είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

«Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος το δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα».

«Συνέχιζε και έδινε το παρών» είπε, αναφερόμενη στο γεγονός ότι έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του. «Φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα με τη θέλησή του καθώς πρόκειται για ένα άτομο της εμπιστοσύνης του» τόνισε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ