ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Την Δευτέρα η απολογία του υπευθύνου του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες

Ρόδος: Την Δευτέρα η απολογία του υπευθύνου του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες

Οι ξαπλώστρες που είχαν εγκατασταθεί σε παραλία της Ρόδου

INTIME NEWS

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί την Δευτέρα (10/6) ο υπεύθυνος του beach bar, που είχε τοποθετήσει... πλωτές ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στην Ρόδο

Ο ίδιος είχε περάσει από αυτόφωρο την Παρασκευή (7/6), ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος αργότερα.

Πλέον η πρόσβαση στην παραλία είναι ελεύθερη για τους πολίτες, καθώς έχουν απομακρυνθεί οι ομπρέλες, τα καθίσματα, αλλά και οι μεταλλικές κατασκευές που βρίσκονταν παράνομα στο σημείο.

Πώς έφτασε στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ και των Αρχών

Το πρωί της Παρασκευής στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ είχαν σφραγίσει για αυθαιρεσίες το beach bar, το οποίο είχε απασχολήσει τις Αρχές από το καλοκαίρι του 2023.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης αγνόησε την σφράγιση του χώρου και διοργάνωσε πάρτι απομακρύνοντας τις κορδέλες.

Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που και πέρσι είχε απασχολήσει τις Αρχές με τις παράνομες κατασκευές στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας.

Στην έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων, αποκαλύφθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα και 400 τ.μ. παράνομη κατάληψη παραλίας με 46 ομπρέλες και 92 ξαπλώστρες.

Στην επιχείρηση έχει επιδοθεί πρόστιμο 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο. Ομάδες κοινού ελέγχου θα ελέγξουν και άλλες παραλίες για τυχόν αυθαιρεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ