ΕΛΛΑΔΑ

Ισθμός: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων – Δόθηκαν τρεις λωρίδες προς Κόρινθο

Ισθμός: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων – Δόθηκαν τρεις λωρίδες προς Κόρινθο

Ισθμός Κορίνθου

Eurokinissi

Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μετά την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε βυτιοφόρο στο ύψος του Ισθμού με την ταλαιπωρία των οδηγών να είναι μεγάλη μέχρι και πριν από λίγη ώρα στο σημείο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με καθυστερήσεις τουλάχιστον μίας ώρας στην νέα Εθνική Οδό κοντά στο σημείο ανατροπής του βυτιοφόρου, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο, έως το σημείο της αντιδρόμησης.

Και ενώ οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας που υπέστη ζημιές στον Ισθμό από την φωτιά που προκλήθηκε στο βυτιοφόρο συνεχίζονται, και η Τροχαία το πρωί του Σαββάτου προχώρησε σε έκτακτες ρυθμίσεις στο ρεύμα εξόδου, σήμερα το μεσημέρι δόθηκαν 3 λωρίδες προς Κόρινθο.

Η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται στην εθνική οδό αν και μέχρι την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας όπως και η απομάκρυνση των μπαζών από το σημείο.

Για αύριο Κυριακή ημέρα εκλογών η Τροχαία συνιστά στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης.

Σταικούρας - Χωρίς διόδια η διέλευση

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα μετά την αυτοψία στη γέφυρα του Ισθμού, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν θα πληρώνουν διόδια όσου περνάνε από τον Ισθμό της Κορίνθου.

«Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα.

Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της», δήλωσε ο κ. Σταικούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ