ΕΛΛΑΔΑ

Βυτιοφόρο: Κατεδαφίζεται η γέφυρα κοντά στον Ισθμό - Πού γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας στην Εθνική

Βυτιοφόρο: Κατεδαφίζεται η γέφυρα κοντά στον Ισθμό - Πού γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας στην Εθνική

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου

INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου όπου χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά σε βυτιοφόρο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα εθνική οδό.

Σήμερα το πρωί Σάββατο 8 Μαΐου, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα, ωστόσο στο ρεύμα προς Κόρινθο γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων στον κόμβο Λουτρακίου. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

Αύριο, Κυριακή ημέρα εκλογών η Τροχαία προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θα ψηφίσουν εκτός λεκανοπεδίου με διέλευση από τον Ισθμό της Κορίνθου αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Αν και η φωτιά στο βυτιοφόρο κατασβέστηκε, στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Η ανακοίνωση της Ιντρακάτ

Σε ανακοίνωση για τη κατεστραμένη γέφυρα προχώρησε η Ιντρακάτ, τονίζοντας ότι τα συνεργεία της εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ