ΕΛΛΑΔΑ

Από το 2019 ζητήθηκε η αντικατάσταση του συμπαραστάτη του 45χρονου που βρέθηκε χτυπημένος σε μαντρί

Από το 2019 ζητήθηκε η αντικατάσταση του συμπαραστάτη του 45χρονου που βρέθηκε χτυπημένος σε μαντρί

Μαντρί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Eurokinissi

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση του 45χρονου που βρέθηκε κλειδωμένος και χτυπημένος σε μαντρί στη Μαγνησία.  

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό με θύμα τον 45χρονο, στον οποίο ορίστηκε από το 2019 συμπαραστάτης ένας 60χρονος εξάδελφος εξ αγχιστείας.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες με τέσσερις εκθέσεις από το 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας myvolos.net είχαν ζητήσει από την Εισαγγελία Βόλου την αντικατάσταση του συγκεκριμένου δικαστικού συμπαραστάτη, περιγράφοντας κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του 45χρονου, αναγκαστική νηστεία κ.α. ενώ το σπίτι του 45χρονου είχε μετατραπεί σε τρώγλη με πολλά σκουπίδια που φαίνεται να συγκέντρωνε εκεί ο συμπαραστάτης.

Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία στον 60χρονο, ο οποίος συνέχιζε να εισπράττει την αναπηρική σύνταξη των 450 ευρώ του θύματος και να διαμένει στο σπίτι του θύματος στο Μούρεσι, συνεχίζοντας όπως φαίνεται από τις εκθέσεις την κακοποιητική συμπεριφορά.

Μετά από δύο αναβολές, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί την περασμένη Τετάρτη με κατηγορούμενο τον 60χρονο αλλά η δίκη αναβλήθηκε και πάλι, για τρίτη φορά.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα φαίνεται να βρίσκεται και άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο και πάλι τον 60χρονο μετά από μήνυση των παιδιών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον δικαστικό συμπαραστάτη, η υπόθεση αγγίζει και το τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται από συγγενείς και φίλους του πάσχοντος. Σκοπός του εποπτικού συμβουλίου είναι ο έλεγχος του δικαστικού συμπαραστάτη. Εκτός της από την εποπτεία της δράσης και των ενεργειών του δικαστικού συμπαραστάτη με βάση το συμφέρον του συμπαραστατούμενου, το εποπτικό συμβούλιο διαδραματίζει συχνά και συμβουλευτικό ρόλο.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα εξεταστούν εκτός από τον δικαστικό συμπαραστάτη και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων τους, πως ενεργούσαν και αν ήταν ενήμερα για τις τέσσερις εκθέσεις της κοινωνικής υπηρεσίας, αν ήταν ενήμερα για την ποινική δίωξη του συμπαραστάτη και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη για ενδοοικογενειακή βία κ.α.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων κ.α. για το περιστατικό και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, δεν έχει συλληφθεί ο 60χρονος συμπαραστάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ