ΕΛΛΑΔΑ

Επαναπατρίστηκαν τα λείψανα εννέα Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων εννέα Ελλήνων Οπλιτών που σκοτώθηκαν κατά την εισβολή στην Κύπρο 

INTIME NEWS

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 επαναπατρίστηκαν τα λείψανα εννέα Ελλήνων οπλιτών που σκοτώθηκαν στις μάχες κατά των δυνάμεων της τουρκικής κατοχής. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής (31/5) και ξεκίνησε με την απόδοση τιμών και την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης.

Μετά την τελετή ακολούθησε η ταφή των λειψάνων στους τόπους καταγωγής των οπλιτών, από τους συγγενείς σε συνεργασία με τους οικείους Σχηματισμούς.

Η τελετή επαναπατρισμού των εννέα Ελλήνων Οπλιτών που σκοτώθηκαν στις μάχες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη (30/5) πραγματοποιήθηκε η τελετή ταφής των οστών 15 Ελλήνων πεσόντων στη Λευκωσία, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να αποτίνει φόρο τιμής.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως «τιμάμε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ πίστεως και πατρίδος, τους αδελφούς Έλληνες, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο για να ενισχύσουν την προάσπιση των εδαφών μας, για να διασφαλίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για να αντικόψουν τις ορδές του Αττίλα».

Σημείωσε δε, όπως μεταδίδει το philenews ότι «κάθε φορά που τελούνται νεκρώσιμες ακολουθίες Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών που θεωρούνταν αγνοούμενοι και των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν, ακόμα και μετά από 50-60 χρόνια, τα γεγονότα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974, αναβιώνουν και ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο».

«Αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές στους ήρωες Ελλαδίτες και στις οικογένειές τους για τη θυσία τους, για το αίμα που χάρισαν στην πατρώα μας γη, ζωντανεύουν και πάλι τα μέτωπα των μαχών και των συγκρούσεων, οι συνθήκες του πολέμου, οι λεηλασίες, οι βομβαρδισμοί, το παρελθόν γίνεται ξανά παρόν και γιγαντώνει τη μνήμη» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης