ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Τελετή ταφής για τα οστά 15 Ελλαδιτών πεσόντων που σκοτώθηκαν στην τουρκική εισβολή

Κύπρος: Τελετή ταφής για τα οστά 15 Ελλαδιτών πεσόντων που σκοτώθηκαν στην τουρκική εισβολή

Μνημείο στη Λευκωσία για τους πεσόντες στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο

EUROKINISSI

Φόρο τιμής στους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο απέτισε σήμερα, Πέμπτη (30/5) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή ταφής των οστών 15 Ελλήνων πεσόντων που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως «τιμάμε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ πίστεως και πατρίδος, τους αδελφούς Έλληνες, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο για να ενισχύσουν την προάσπιση των εδαφών μας, για να διασφαλίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για να αντικόψουν τις ορδές του Αττίλα».

Σημείωσε δε, όπως μεταδίδει το philenews ότι «κάθε φορά που τελούνται νεκρώσιμες ακολουθίες Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών που θεωρούνταν αγνοούμενοι και των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν, ακόμα και μετά από 50-60 χρόνια, τα γεγονότα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974, αναβιώνουν και ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο».

«Αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές στους ήρωες Ελλαδίτες και στις οικογένειές τους για τη θυσία τους, για το αίμα που χάρισαν στην πατρώα μας γη, ζωντανεύουν και πάλι τα μέτωπα των μαχών και των συγκρούσεων, οι συνθήκες του πολέμου, οι λεηλασίες, οι βομβαρδισμοί, το παρελθόν γίνεται ξανά παρόν και γιγαντώνει τη μνήμη» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ