ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ζήτησε ο εισαγγελέας του Εφετείου

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ζήτησε ο εισαγγελέας του Εφετείου

Ενοχή των δύο εμπλεκομένων ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

INTIME

Να κηρυχθούν ένοχοι ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, Στέλιος Κωσταρέλος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτοδίκως έχουν καταδικασθεί σε κάθειρξη δέκα ετών, γνώριζαν πως τα χτυπήματα στο κεφάλι του 33χρονου μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατό του. Αν και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν, σημείωσε.

Ο εισαγγελέας απέρριψε μάλιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί άμυνας τονίζοντας «οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

Ο κ. Κωσταρέλλος ανέφερε επίσης πως από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ένα «σκηνικό λιντσαρίσματος», προσθέτοντας «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στα αίτια θανάτου τόνισε πως οι ιατροδικαστές μιλούν για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες». Συνεπώς, δεν προέκυψε «παθολογία της καρδιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ