Στην Αθήνα οι Κινέζοι επιχειρηματίες που συναντήθηκαν με τον Μάρδα στο Πεκίνο
Τα πρώτα αποτελέσματα των ελληνοκινεζικών επαφών στο Πεκίνο που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά στην Αθήνα, με την επίσκεψη κινεζικής αποστολής επιχειρηματιών και τραπεζιτών.
Στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί τους ο κ. Μάρδας, στο υπουργείο Εξωτερικών, τέθηκαν επί τάπητος θέματα, προτάσεις και ιδέες, που είχαν συζητηθεί στην κινεζική πρωτεύουσα.
Παρόντες στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών ήταν ο HU Zhirong, ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kaixinrong Group, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, της ενέργειας, των ακινήτων και του πολιτισμού και η παράγει, επίσης, εξοπλισμό και μηχανήματα ηχητικών εγκαταστάσεων με 3.000 καταστήματα λιανικής πώλησης στην Κίνα, ο LI Zhenxi και ο Yu Hong Pu, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα, της BaoShang Bank Limited, της πρώτης Ανώνυμης Εμπορικής τράπεζας στην εσωτερική Μογγολία, με υποκαταστήματα και θυγατρικές σε πάνω από 10 πόλεις, με εξειδίκευση στις πιστώσεις και μικρά επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η XU Jun Jun, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Sino Olive-Greek Top, η οποία δραστηριοποιείται στο κλάδο του τουρισμού, των ακινήτων και πολιτισμού.
Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Κινέζοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δραστηριοποιηθούν αμφίδρομα και στις δύο χώρες, αφενός στην Ελλάδα στον χώρο του τουρισμού, με τη συμμετοχή τους σε δύο επενδυτικά σχέδια (το ένα στην περιοχή της Αττικής και το δεύτερο στην Εύβοια) και αφετέρου στο Πεκίνο για την προώθηση ελληνικών προϊόντων, μέσω του προς διαμόρφωση διεθνούς εκθεσιακού κέντρου στο Yanjiao-International Trade City.
Παράλληλα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και εξέθεσαν τις ιδέες τους στον κ. Μάρδα για την ανάπτυξη και προώθηση του έργου «Νησί της τέχνης και του Πολιτισμού», στην Αιγιλεία, περιοχή την οποία επισκέφθηκαν και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Καρύστου.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η συνάντηση των Κινέζων επιχειρηματιών με εκπροσώπους ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Σκοπός αυτής της συνάντηση, όπως και των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες, είναι η ανάπτυξη συμπράξεων μεταξύ των κινεζικών και ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών στις διεθνείς αγορές.