ΕΛΛΑΔΑ

O «Μπούλης», ο «Καλύβας» και ο «Ντινάκος»: Ποιος ο ρόλος τους στη συμμορία με τις απάτες

O «Μπούλης», ο «Καλύβας» και ο «Ντινάκος»: Ποιος ο ρόλος τους στη συμμορία με τις απάτες
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια φαίνεται ότι ήταν η συμμορία των απατεώνων που είχαν καταφέρει να στήσουν ένα ολόκληρο ηλεκτρονικό κέντρο σε καταυλισμό στο Ζευγολατιό και με αριστοτεχνικό τρόπο να αρπάζουν χρήματα από τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Η Υποδιευθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σε επιχείρηση που διεξήγαγε, συνέλαβε έξι άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτεται οι ρόλοι ήταν πολύ ξεκάθαροι μέσα στη συμμορία ενώ κανένας δεν επιτρεπόταν να αλλάξει η ρόλο ή να παραβίαση τη δομή.

Το CNN Greece παρουσιάζει τους κωδικούς αλλά και το ρόλο των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν αποκομίσει κέρδη που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

«Άκης ο Καλύβας»

Είναι ένα από τα άτομα που είχαν το ρόλο του διευθυντή - συντονιστή - διαχειριστή. Τα μέλη αυτά στην ουσία διηύθυναν την οργάνωση και ήταν υπεύθυνοι για τον καταμερισμό και το ρόλο των υπολοίπων μελών επίσης συντόνιζαν το επιχειρησιακό κέντρο και ήταν αυτά που φρόντιζαν για την τροφοδοσία του επιχειρησιακού κέντρου με τα τηλέφωνα, τις κάρτες και τους λογαριασμούς.

Επίσης ήταν τα άτομα που έκαναν τη διαχείριση των λογαριασμών, μετέφεραν τα χρηματικά ποσά που αφαιρούσε η συμμορία από τα θύματα και επίσης ήταν αυτοί που έκαναν και το μοίρασμα των αμοιβών στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Ντινάκος freedoms»

Το συγκεκριμένο άτομο, από την έρευνα της Αστυνομίας, προέκυψε ότι είχε το ρόλο του υποδιευθυντή και άμεσου συντονιστή της συμμορίας. Είναι το άτομο, το οποίο βοηθάει τον διευθυντή της οργάνωσης και τον αναπληρώνει κατά την απουσία του.

«Στέλιος»

Ο ρόλος του κατηγορουμένου με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο είναι του άμεσου βοηθό συντονιστή διαχειριστή και τεχνικού. Ο ρόλος του είναι να αναπληρώνει σε περίπτωση απουσίας και αυτός τον διευθυντή και μπορούσε να ασχοληθεί με όλες τις δραστηριότητες του διευθυντή εκτός από την επένδυση των κερδών.

Το συγκεκριμένο άτομο, με βάση την τεχνογνωσία του, είχε αναλάβει την κατασκευή των ψεύτικων προφίλ που χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο Διαδίκτυο, ενώ διαχειριζόταν και ένα μέρος των ηλεκτρονικών μέσων που χρησιμοποιούσε η συμμορία για τις υποκλοπές.

«Χρήστος Καλύβας»

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε το βασικό ρόλο του αρέσω βοηθό συντονιστή και διαχειριστή.

«Τσαλδάρης»

Εδώ σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας έχουμε να κάνουμε με το βασικό τηλεφωνητή. Είναι το μέλος της συμμορίας, το οποίο με την εμπειρία του και με έξυπνο τρόπο χρησιμοποιεί την πειθώ που διαθέτει και έχει αναλάβει την επικοινωνία με τα θύματα τους.

«Μπούλης»

Ο κατηγορούμενος με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο είχε το βασικό ρόλο του εισπρακτορα,είναι το μέλος το οποίο έχει τις τραπεζικές κάρτες που συνδέονται με τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν στις απάτες και είναι σε μία διαρκή ετοιμότητα ώστε μόλις λάβει την εντολή από τους συντονιστές την επιχείρηση κέντρου να πάει αμέσως στο κοντινότερο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να κάνει την ανάληψη των χρηματικών ποσών που λίγα λεπτά νωρίτερα με δόλιο τρόπο μετέφεραν σε δικούς τους λογαριασμούς από λογαριασμούς θυμάτων τους.

Οι δικαστικές αρχές έχουν αναλάβει τώρα την περαιτέρω διενέργεια έρευνας της υπόθεσης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδεκος, αναφέρουν «ότι πρόκειται για μία σύνθετη και ογκώδη υπόθεση με πολλούς κατηγορούμενους Και άνω των 200 θυμάτων. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι από την προσεκτική μελέτη του διαβιβαστικού θα αναδειχθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης και κυρίως το θέμα της φερόμενης ζημιάς η οποία δεν είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ όπως διατείνεται η ΕΛ.ΑΣ.».