ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πότε αναζήτησε την κεταμίνη η Πισπιρίγκου - Πού εστιάζουν οι έρευνες για Ίριδα και Μαλένα

Πάτρα: Πότε αναζήτησε την κεταμίνη η Πισπιρίγκου - Πού εστιάζουν οι έρευνες για Ίριδα και Μαλένα
Ζωγραφίες στους τάφους των τριών παιδιών στην Πάτρα INTIME

Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας για να την αναζήτηση της πορείας της κεταμίνης, της ουσίας που επέφερε τον θάνατο στην 9χρονη Τζωρτζίνα, με την απάντηση να φαίνεται πως δεν θα δοθεί από τα ψηφιακά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα στοιχεία δεν αναδεικνύουν αναζητήσεις σχετικά με την κεταμίνη πριν το θάνατο του παιδιού.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου σε συσκευές και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Πατρών και εστάλησαν για διερεύνηση «υπόπτων» διαδρομών στην Αθήνα, «έδειξαν» τις συγκεκριμένες διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως αυτές τοποθετούνται χρονικά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης.

Η Ρούλα Πιπισπιρίγκου φέρεται πως έψαξε στη Google για να πληροφορηθεί για κάθε τι που άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε σε πιθανές ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη.

Η τελευταία της αναζήτηση στη Google εντοπίζεται στις 30 Μαρτίου, λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής την μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

Αναζητούσε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε βγει η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία.

Οι Αρχές φαίνεται πως αναζητούν την συγκεκριμένη ουσία και στην «μαύρη αγορά» καθώς χρησιμοποιείται σε ναρκωτικά που κυκλοφορούν.

Πού εστιάζουν οι έρευνες για την Ίριδα και την Μαλένα

Όσον αφορά τους θανάτους της μικρής Ίριδας και της Μαλένας, οι έρευνες στρέφονται στην πρώτη περίπτωση στο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους.

Πάνω σε αυτό το πανάκι βρέθηκαν κηλίδες με κάποιο υγρό, το οποίο παραπέμπει σε αίμα. Η ιατροδικαστής κατά τη νεκροψία του παιδιού είχε εντοπίσει «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου», δηλαδή τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού.

Τώρα, εξετάζεται εάν αυτό συνδέεται με ακόμη δύο βασικά ευρήματα που είχαν διαπιστωθεί, όπως το έντονο οίδημα και συμφόρηση στους πνεύμονες και οι αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ως αποτέλεσμα ανοξυγοναιμίας.

Σύμφωνα με το Star, στην ιστολογική εξέταση της Μαλένας υπάρχουν δύο ευρήματα, τα οποία συνδυαστικά θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις.

Eκτός από έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη πνευμονική συμφόρηση φαίνεται πως διαπιστώθηκαν ακόμα εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι και ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

«Οι αλλοιώσεις σε νεφρά και συκώτι είναι αλλοιώσεις που εμφανίζονται μετά από τοξική δράση φαρμάκου ή δηλητηρίου. Πρέπει να μελετηθούν τα φάρμακα που δόθηκαν στη Μαλένα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν προκαλούν ανάλογες τοξικές δράσεις στα όργανα» τόνισε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η τοξικολογική εξέταση, ωστόσο, που είχε διενεργηθεί στο ίδιο εργαστήρι που έγινε και της Τζωρτζίνας, βγήκε καθαρή.

Τη λύση του μυστηρίου, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.

Αίτηση προς τον ΕΟΦ έστειλε η ανακρίτρια για την κεταμίνη

Υπενθυμίζεται πως η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας έστειλε την Τετάρτη αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την κεταμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ζητά συγκεκριμένα, να ενημερωθεί επί των εξής ζητημάτων:

- Πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και

- Με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Την ίδια ώρα η ανακρίτρια συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου υπέστη την πρώτη αιφνίδια ανακοπή η Τζωρτζίνα, η οποία την κατέστησε τετραπληγική και την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες ,πρόκειται να καταθέσουν γιατροί του ιδίου νοσοκομείου, οι οποίοι δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Στην «επίθεση» ο Μάνος Δασκαλάκης

Παράλληλα, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φαίνεται να εντείνει την «επίθεση» σε βάρος της ήδη προσωρινά κρατούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φέρεται να εξετάζει αιτήματα προς την ανακρίτρια, που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της συζύγου του.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και αίτημα προς τη δικαστική λειτουργό, να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία στοιχεία, για το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει και να παραμένουν καταγεγραμμένα στοιχεία για την ακριβή ώρα, που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του 9χρονου κοριτσιού.