Θάνατος κοριτσιών στην Πάτρα: Συγκλονισμένοι οι συγγενείς - Τι υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα
Ανανεώθηκε:
Τα αιτία θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα,αναζητούν οι αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση λαμβάνοντας καταθέσεις από γιατρούς, ιατροδικαστές και εξετάζοντας το ιστορικό των παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή συγκλονισμένοι από τις εξελίξεις είναι και οι άνθρωποι του περιβάλλοντος της οικογένειας.
Ένα από τα πρόσωπα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών ήταν η προγιαγιά τους, μία θεία του πατέρα τους η οποία λάτρευε τα εγγόνια της. Άλλωστε ήταν εκείνη που πολλές φορές τα κρατούσε στο σπίτι της όταν οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές.
Η συγκεκριμένη γυναίκα - σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, έχει πάθει σοκ από τις εξελίξεις, όπως και όλοι οι συγγενείς από την πλευρά του τραγικού πατέρα, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό του ζευγαριού των οικογενειών Δασκαλάκη και Πισπιρίγκου (σ.σ. πατέρας και μητέρα), που αντιμετωπίζει μαζί την τραγωδία.
Στην οικογένεια πιστεύουν ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά» αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος. «1% δίνουν πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία δίνουν αυτοί οι άνθρωποι» είπε γυναίκα συγγενής του πατέρα Μάνου Δασκαλάκη. Βέβαια το «ιατρικό λάθος» δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει.
Κάποιοι όμως δηλώνουν ότι… μπορεί έστω το ένα παιδί να «έφυγε» από κάτι τέτοιο. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι»!
Καταθέτουν γιατροί και ιατροδικαστές
Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών και οποιεσδήποτε καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 15 γιατροί και νοσηλευτές από δύο νοσοκομεία της Πάτρας και δύο των Αθηνών.
Μεταξύ αυτών και ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021. Στη συνέχεια θα καταθέσουν 7 ιατροδικαστές.
Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης αναμένεται να βγουν τις επόμενες ημέρες και εκτιμάται πως θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και οι γενετικές εξετάσεις, ενώ, για να αποκλειστούν ή να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο της εκταφής.
Προηγμένες εξετάσεις γενετικής ενδεχομένως να δείξουν κάποια αιτιολογική σχέση μεταξύ των τριών θανάτων.
Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση
Τον Απρίλιο του 2021 η 9χρονη Τζωρτζίνα παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας, ενώ ήταν μόνη της στο θάλαμο, συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Το κορίτσι είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, έχασε τις αισθήσεις της ξαφνικά ενώ δεν ήταν παρών κάποιος γιατρός και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου αιτίας. Λίγα λεπτά αργότερα, επανήλθε, με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, μέχρι και τον θάνατό της.
Από τις online καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα, ώστε να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες, φαίνεται πως υπήρξε κάποια εξωτερική παρέμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega.
Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Το 2022 η Τζωρτζίνα, νοσηλεύτηκε σε συνέχεια της εγκεφαλοπάθειας. Της είχε ήδη τοποθετηθεί απινιδωτής και ήταν σε σταθερή κατάσταση. Ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κανένα εύρημα. Τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο για νευρολογικό έλεγχο, κατέληξε μέσα στο δωμάτιο.
Ο Παιδοκαρδιολόγος – Διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Ωνασείου ανέφερε:
«Σε όλες τις μεταδόσεις που είχε κάνει είτε αυτόματα το μηχάνημα, είτε ενεργοποιώντας το η μητέρα δεν είδαμε να υπάρχει κάποια σοβαρή αρρυθμία. Επίσης η λειτουργία του μηχανήματος που είναι τόσο σαν βηματοδότης όσο και απινιδωτής έδειχνε να είναι απόλυτα φυσιολογική».
«Έγινε και γενετικός έλεγχος ο οποίος δεν έχει δείξει κάποιο από τα κληρονομικά νοσήματα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο», συμπλήρωσε.