ΕΛΛΑΔΑ

Στόλτενμπεργκ: Δεν πρέπει να σταματήσει πρόωρα η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Στόλτενμπεργκ: Δεν πρέπει να σταματήσει πρόωρα η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Μέλη του πληρώματος της γερμανικής φρεγάτας "Βόννη" που συμμετέχει στην νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο REUTERS/John MacDougall/Pool

Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο από την Τουρκία έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς οι συλλογικές προσπάθειες κάνουν την διαφορά στην προσφυγική κρίση, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ο Στόλτενμπεργκ επίσης είπε ότι οι αρχές παραμένουν ευέλικτες καθώς οι διακινητές αλλάζουν τα δρομολόγιά τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, οι διακινητές εξακολουθούν να επιχειρούν την μεταφορά των μετανάστες μέσω του Αιγαίου προς την Ευρώπη και είναι σημαντικό οι αρχές να μην εγκαταλείψουν πολύ νωρίς την προσπάθεια να τους σταματήσουν.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Τζενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα ενώ θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Αθήνα για επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης των δύο χωρών.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα συναντηθεί στις 10:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ