Lockdown - Σαρηγιάννης: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τηλεργασία είναι κομβικής σημασίας
Ανανεώθηκε:
Ως «παράθυρο ευκαιρίας για να περιορίσουμε τη διασπορά» του κορωνοϊού χαρακτήρισε το σκληρό lockdown o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το ποσοστό τηλεργασίας είναι κομβικής σημασίας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι το lockdown έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος δείχνει να έχει αυξητική πορεία.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικότατο» το μέτρο της πληρότητας στα ΜΜΜ στο 65%, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν συσκευές απολύμανσης για να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, πέραν των 17 ημερών lockdown στην Αττική. Θα δείτε ότι αυτό είναι εξαιρετικά κομβικό κι αν καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε, πέρα από τα μέτρα που σωστά η πολιτεία παίρνει» τονίζοντας ότι αρκεί οι επιχειρηματίες να τηρήσουν τα προβλεπόμενα.
Ακόμη, σχετικά με τις 17 μέρες lockdown, εκτίμησε ότι είναι επαρκής χρόνος για επιτευχθεί αποκλιμάκωση της διασποράς και αποσυμπίεση στα νοσοκομεία της Αττικής. «Η πανδημία δε θα τελειώσει, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες» είπε.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ εκτίμησε πως τα στοχευμένα μέτρα τύπου ακορντεόν μπορεί να μας οδηγήσουν σε «Καλό Πάσχα».
«Ένα ακορντεόν ήπιο, το οποίο να περιλαμβάνει και άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο κι έπειτα -όχι νωρίτερα- , θα μας οδηγούσε σε χαμηλά κρούσματα» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.