Ρόδος: Ξεπέρασαν τις 190.000 οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο
Ανανεώθηκε:
Σε μια δύσκολη για τον τουρισμό χρονιά, ικανοποιητικά εξελίσσονται οι ροές των ξένων επισκεπτών προς το νησί της Ρόδου, μέσω του διεθνούς αεροδρόμιου «Διαγόρας».
Σε συνέχεια των 112.912 αφιχθέντων επιβατών κατά τον μήνα Ιούλιο, οπότε και πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας, η επιβατική κίνηση παρέμεινε σε αυξητικά επίπεδα και τον μήνα Αύγουστο, κατά τον οποίο οι διεθνείς αφίξεις παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 69%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport για το διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» από την 1η - 31η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1390 πτήσεις μέσω των οποίων έφθασαν στο νησί 190.937 τουρίστες προερχόμενοι από ξένες χώρες.
Τα στοιχεία αποτυπώνουν αποκλειστικά τις αφίξεις εξωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Ωστόσο, στον συνολικό αριθμό επισκεπτών θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.
Σημειώνεται ότι κατά τον μήνα Ιούλιο στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» είχαν πραγματοποιηθεί 793 διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφθασαν 112.912 αλλοδαποί τουρίστες.
Από τη σύγκριση του δευτέρου 15νθημέρου του Αυγούστου σε σχέση με το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, παρατηρείται μια κάμψη των διεθνών αφίξεων κατά 14%. Συγκεκριμένα, από την 1η - 15η Αυγούστου αφίχθησαν μέσω των διεθνών πτήσεων 102.046 επιβάτες ενώ κατά το διάστημα 16-31 Αυγούστου αφίχθησαν 88.891 επιβάτες.
Όπως εκτιμούν στελέχη της τουριστικής αγοράς, η αύξηση των κρουσμάτων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του τουριστικού κοινού, ενώ ταυτοχρόνως επηρέασε αρνητικά την εικόνα όλων των μεσογειακών προορισμών. Επίσης, τα αρνητικά δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο για το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών που θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών, για όσους επιστρέφουν από το έδαφός τους, εκτιμάται ότι συνέβαλαν ανασταλτικά στην ψυχολογία των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι αποτελούν μια από τις βασικές δεξαμενές τουρισμού για τη χώρα μας.