ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εκτάκτως σήμερα ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Εκτάκτως σήμερα ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά
Δελτίο τύπου / POOL

Έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση που θα γίνει σήμερα αφορά τις μεταφορές καθώς σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν, αφού από τη Δευτέρα 18 Μαϊου επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Άρση μέτρων: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές μέρες είχε ανακοινωθεί ότι η ενημέρωση θα γινόταν πλέον κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 18:00.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων για την μετακίνηση από νομό σε νομό.

Επανέλαβε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Εύβοια.

Όσον αφορά τη Λευκάδα, την Ελαφόνησο, είπε πως ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, από τις 25 Μαΐου.

Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα, Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.



Ακόμη δύο θάνατοι στη χώρα μας

Στους 159 ανέρχονται, πλέον, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς σήμερα κατέληξαν δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, άφησε την τελευταία της πνοή νωρίτερα σήμερα μία 77χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝIΜΤΣ και είχε μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν στην ΜΕΘ εδώ και ημέρες, παλεύοντας για τη ζωή της.

Ακόμη, κατέληξε μια γυναίκα 57 ετών η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

2.770 τα κρούσματα

Στα 2.770 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας καθώς καταγράφηκαν 10 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 1.309 (51%) είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα. Ακόμη, 24 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι και 90 είναι εκτός ΜΕΘ.

O κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δήλωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας πως ο κορωνοϊός ίσως δεν φύγει και ποτέ.