ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τρίτη

Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορήσουν τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς  την Τρίτη
ΕUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χειρόφρενο για πέντε ώρες θα τραβήξουν την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, καθώς θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Τα μέσα μεταφοράς θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια μέρα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ.

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζομένων είναι η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι προσλήψεις προσωπικού, η ανανέωση του στόλου. Επιπλέον θέλουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

«Η σφοδρή, καταστροφική λαίλαπα μέτρων, βαπτισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση σαν "Συμφωνία με τους Εταίρους", αντί 3ο Μμνημόνιο, επιβάλλει μία δυσκολότερη συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που βέβαιο είναι ότι θα "ρημάξει" κάθε κεκτημένο, πλήττοντας και ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών. Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, ενωτικά, να σταματήσουμε τα αδηφάγα σχέδιά τους εις βάρος του λαού» δηλώνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων.