ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: χαλάει το Σαββατοκύριακο, πολικές θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Καιρός: χαλάει το Σαββατοκύριακο, πολικές θερμοκρασίες τη Δευτέρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μεγάλη πτώση και στην Αττική, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα χιονοπτώσεων και βροχής θα υπάρξουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο και θα κορυφωθεί τη Δευτέρα, όταν και θα επικρατήσουν θερμοκρασίες γύρω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού :

Την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια και νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία πρώτα στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Στην Αττική έντονες βροχοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8.Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας , σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά το βράδυ. Βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα αναμένεται σημαντική περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αττική η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς ενώ βροχές θα επικρατήσουν κατά τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα και στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Ισχυρές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Το βράδυ παγετός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία να πέφτει κοντά ή κάτω από το 0.

Την Τρίτη περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αττική δε θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς ενώ στις βόρεια Ελλάδα σε αρκετές περιοχές θα υπάρχουν θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν. Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Στερεά και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως 8 μποφόρ.

Χάρτες των προβλέψεων για χιόνια όπως δημοσιεύονται στο http://poseidon.hcmr.gr/

Σάββατο 00:00

saturday00

Σάββατο 12:00

saturday1200

Κυριακή 00:00

sunday00

Κυριακή 06:00

sunday06

Δευτέρα 06:00

monday06

Δευτέρα 12:00

monday12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ