CNN

Άγνοια για την πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ για έκτακτη σύσκεψη

Άγνοια για την πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ για έκτακτη σύσκεψη

Δεν επιβεβαιώνουν Κοινοτικές πηγές πληροφορίες ότι πρόκειται με πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να υπάρξει συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες μεταξύ Θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Οι σχετικές πληροφορίες σχολιάσθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έχει ξεκινήσει την προετοιμασία πρωτοβουλίας για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όλων των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και της Ελλάδος προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που απομένουν και να κλείσει η αξιολόγηση.

Κοινοτικές πηγές που ρωτήθηκαν από το CNN Greece δηλώσαν άγνοια για το θέμα.

Αλλά και από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η σχετική είδηση προσεγγίστηκε με επιφυλακτικότητα. «Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ σημειώνεται ότι όπως έχουμε επισημάνει και άλλη φορά πολλοί παράγοντες σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση. Είναι νωρίς να πούμε αν θα καρποφορήσουν», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ