ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Αλλάζει τίτλο δράσεων το μουσείο Reina Sofia κατ' απαίτηση της πρεσβείας του Ισραήλ

Μαδρίτη: Αλλάζει τίτλο δράσεων το μουσείο Reina Sofia κατ' απαίτηση της πρεσβείας του Ισραήλ

Ακτιβιστές της Greenpeace κρέμασαν έξω από το Μουσείο Reina Sofia πανό κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα τον περασμένο Ιανουάριο

AP Photo/Bernat Armangue

Το μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει τον τίτλο ενός κύκλου δράσεων που οργανώνει σε υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους που επικρίθηκε έντονα από την πρεσβεία του Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα, οι οποίες έκριναν πως καλούσε στην «εξάλειψη του Ισραήλ».

Αυτός ο κύκλος δράσεων, που περιλαμβάνει κυρίως συνέδρια, συζητήσεις και συναντήσεις με Παλαιστίνιους καλλιτέχνες, έφερε τον τίτλο «Desde el río hasta el mar - Solidaridad internacional con Palestina» (Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα - Aληλεγγύη στην Παλαιστίνη).

Σύμφωνα με την El diario το Μουσείο στην ιστοσελίδα του είχε τον εξής συμπληρωματικό τίτλο: «...ως κραυγή για τον τερματισμό του πολέμου και της γενοκτονίας στην περιοχή Máshreq».

Μια εβδομάδα μετά την έναρξή του κύκλου δράσεων, στις 8 Μαΐου, και αφού δέχθηκε παράπονα από την πορεσβεία του Ισραήλ για τη χρήση φράσης που θεωρούν αντισημιτική, το μουσείο αποφάσισε να το αλλάξει σε «Encuentros de pensamiento crítico. Solidaridad internacional con Palestina» (Συναντήσεις κριτικής σκέψης - Διεθνής Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ