ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Diana Ross: Η βασίλισσα της soul συνεχίζει τις περιοδείες

Diana Ross: Η βασίλισσα της soul συνεχίζει τις περιοδείες

Η Diana Ross στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας μπροστά από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, στις 4 Ιουνίου 2022.

Humphrey Nemar/Pool photo via AP

Καθώς κλείνει τα 80, η Diana Ross δείχνει την ίδια επιμονή που έχει επιδείξει σε όλη της την καριέρα, η οποία διαρκεί πάνω από 60 χρόνια.

Η τραγουδίστρια ήξερε πάντα ότι η ζωή είναι θέμα γενναιότητας και θάρρους. Η θλίψη και η αποφασιστικότητα οδήγησαν τη βασίλισσα της soul από το συγκρότημα κοινωνικής κατοικίας στο Ντιτρόιτ, όπου μεγάλωσε, στα στάδια μερικών από τις μεγαλύτερες αρένες στον κόσμο.

«Δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί και να περιμένεις τον κόσμο να σου δώσει αυτό το χρυσό όνειρο», είπε κάποτε η Ross. «Πρέπει να βγεις εκεί έξω και να το κάνεις να συμβεί μόνος σου».

Καθώς κλείνει τα 80, ξεκινά την περιοδεία της «Beautiful Love Performances - Legacy 2024» που θα την ενώσει ξανά με τους θαυμαστές της σε όλη τη Βόρεια Αμερική τους επόμενους μήνες.

Για την Ross, η μουσική παραμένει η καλύτερη συνταγή ενάντια στα βασανιστήρια του κόσμου. Όπως γράφει στον ιστότοπο της, «Βάλτε λίγη θετική μουσική στην επικράτεια των σκέψεων σας. Σκεφτείτε, "ευγνωμοσύνη". Δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι, οπότε κάνε καλές σκέψεις».

Ποια είναι

Γεννημένη Diana Ernestine Earle Ross στις 26 Μαρτίου 1944, στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, ήταν το δεύτερο από τα έξι παιδιά Αφροαμερικανών γονέων.

«Μεγάλωσα για να έχω ιδανικά, να πιστεύω ότι όλα ήταν δυνατά και ότι η σκληρή δουλειά ήταν μέρος αυτού», έγραψε η τραγουδίστρια στα «Secrets of a Sparrow», τα απομνημονεύματά της το 1993.

Τώρα πλέον είναι μία διάσημη τραγουδίστρια που πουλάει πολλά εκατομμύρια δολάρια δίσκους και έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία με τη μουσική της, η εξαιρετική καριέρα της Diana Ross έχει χρησιμεύσει ως έμπνευση για πολλές νεαρές μαύρες γυναίκες.

Ο δρόμος προς το stardom, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Σε μια μουσική βιομηχανία που ανατρέπεται από τον ρατσισμό και τον σεξισμό, έχει αισθανθεί συχνά την ανάγκη να υπερασπιστεί την αποφασιστικότητά της να πετύχει.

«Φαίνεται ότι με κάθε επίτευγμα, με κάθε κίνηση που έκανα, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν ήταν, κάποιος ήταν πάντα εκεί για να προσπαθήσει να με ρίξει κάτω», είπε στα απομνημονεύματά της.

Μαζί με 13 υποψηφιότητες για Grammy, έχει λάβει δύο βραβεία Grammy Lifetime Achievement — ένα για τη σόλο καριέρα της και το άλλο ως μέλος των The Supremes. Εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame το 1988, έχει επίσης δύο αστέρια στο Hollywood Walk of Fame και έλαβε την υψηλότερη πολιτική διάκριση των Ηνωμένων Πολιτειών, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ