ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Δύο οι προφυλακιστέοι - Ο ένας αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στη δολοφονία Λυγγερίδη

Ρέντη: Δύο οι προφυλακιστέοι - Ο ένας αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στη δολοφονία Λυγγερίδη

Η νύχτα των επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι απολογίες ενώπιον τεσσάρων ανακριτών για τη δολοφονική επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι μισοί περίπου κατηγορούμενοι, οι 15 εκ των 31, έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους μέχρι αυτή τη στιγμή για αδικήματα όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας και της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την απολογία τους οι 15 και δύο έχουν προφυλακιστεί, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 31χρονος που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις , μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση, την οποία χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές αφού φέρεται να έχει εμπλοκή σε ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ φέρεται να έχει επιδείξει και επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αγώνων.

Αύριο απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Ελεύθερος ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία 31 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ αύριο άλλοι 33 συλληφθέντες θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ