ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Ράμα: «Δεν είναι καλεσμένος μας, αχρείαστη η έλευσή του στην Αθήνα»

Μητσοτάκης για Ράμα: «Δεν  είναι καλεσμένος μας, αχρείαστη η έλευσή του στην Αθήνα»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

INTIME NEWS

Με κάθε επισημότητα εκφράστηκαν οι ελληνικές αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προεκλογική εκστρατεία του Εντι Ράμα που ξεκινά από την Αθήνα, την ώρα που το θέμα της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη παραμένει ανοιχτό, έχοντας φέρει τις σχέσεις των δύο χωρών στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών.

Με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας να παραμένει στη φυλακή την ώρα που είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ενημέρωσε για τις προθέσεις του σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο facebook, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από όλες τις κατευθύνσεις.

Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση είχε συνδέσει το θέμα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ, ως αντίδραση στην επιλογή του πρωθυπουργού της Αλβανίας να κόψει τις γέφυρες με την Αθήνα.

Έτσι, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτης (8/5) στον Αντώνη Σρόιτερ, αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα, επισήμανε ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και ότι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του:

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Σημείωσε μάλιστα, ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπείται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με δύο υποψηφίους, όπως εκπροσωπούνται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, πράγμα που δεν συμβαίνει στα ψηφοδέλτια των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ