TECH

Παπαστεργίου: «Smart Readiness» και «Gigabit Voucher» θα φέρουν φθηνότερο και γρηγορότερο Internet

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Πιο γρήγορο, πιο σταθερό αλλά και πιο φθηνό Internet αναμένεται να φέρουν τα προγράμματα «Smart Readiness» και «Gigabit Voucher», σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο της 88η ΔΕΘ. 

«To «Smart Readiness», ένα πρόγραμμα το οποίο έρχεται να μας βοηθήσει να τοποθετήσουμε οπτική ίνα στα σπίτια μας, ξεκίνησε και πλέον θα «τρέξει» πολύ πιο γρήγορα γιατί έρχεται και το «Gigabit Voucher». Ένα καινούριο voucher που έρχεται να χρηματοδοτήσει τη διαφορά της τιμής από μία απλή σύνδεση, σε μία ευρυζωνική, με οπτική ίνα, σύνδεση, πάνω από 250 Mbps» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

«Αυτά τα δύο voucher μαζί - περίπου 200 εκατ. - έρχονται να ενισχύσουν πολύ περισσότερο την εξάπλωση και τη διείσδυση της οπτικής ίνας σε σπίτια και επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Θεωρώ πως θα πάμε και σε πιο γρήγορο και σταθερό αλλά και σε πιο φθηνό Ίντερνετ» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στα οφέλη από την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Κτηματολόγιο.

«Το πρόβλημα σήμερα στο Κτηματολόγιο κυρίως εντοπίζεται στον νομικό έλεγχο, εκεί έχουν μείνει πίσω πολλές υποθέσεις καθώς τα συμβόλαια πρέπει να διαβαστούν από ανθρώπινο μάτι, να ελεγχθούν τα σημεία όπου ο νομικός έλεγχος πρέπει να είναι ακριβής και από εκεί και πέρα να προχωρήσει η καταχώρηση. Αυτό έρχεται να το κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη, όχι για να υποκαταστήσει τον άνθρωπο αλλά για τον βοηθήσει να κάνει τη δουλειά του πιο γρήγορα» εξήγησε ο κ. Παπαστεργίου.

«Αυτό σημαίνει ότι και το Κτηματολόγιο, στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί καθώς αποτελεί και ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης, θα είναι συνεπές, προκειμένου να τελειώσει το μεγαλύτερο έργο πληροφορικής στην Ελλάδα αλλά και να είμαστε συνεπείς με την Ευρώπη και τα χρήματα που περιμένουμε» υπογράμμισε.