TECH

Ο Ομίντ Κορντεστάνι νέος εκτελεστικός διευθυντής του Twitter

O Τζακ Ντόρσεϊ έχει ένα και μόνο πλάνο. Να κάνει το Twitter κερδοφόρο. Reuters

Σημαντικές ανακατατάξεις στο χώρο της τεχνολογίας. Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσει επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και μοιάζει αποφασισμένος να κερδίσει το χαμένο έδαφος της κερδοφορίας για το κοινωνικό δίκτυο.

Μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην απόλυση έως και 336 υπαλλήλων του (ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο 8% του προσωπικού της παγκοσμίως) στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση των λειτουργιών της ακόμη και αν η χρηματιστηριακή της αποτίμηση εμφανίζει ανοδική πορεία, ο Ντόρσει στρατολογεί τον μέχρι τώρα διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Ομίντ Κορντεστάνι.

O Koρντεστάνι είναι επίσημα από σήμερα ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του κοινωνικού δικτύου που έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Μέχρι το τέλος του 2015 το Twitter θα κληθεί να πληρώσει περί τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε κόστη αναδιάρθρωσης αλλά και να καταβάλει σημαντικό ποσό σε φόρους προς το αμερικανικό δημόσιο.

Απολύσεις σχεδιάζει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter

“Ο Ομίντ είναι ένας αποδεδειγμένα έμπειρος αρχηγός, ο οποίος θα βοηθήσει και θα διευθύνει άμεσα την εταιρεία” ανακοίνωσε ο Ντόρσεϊ με τη Wall Street να υποδέχεται το νέο με συγκρατημένη αισιοδοξία. Η μετοχή του Twitter κατέγραψε άνοδο 3%, μετά την πρόσληψη του πρώην στελέχους της Google.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης