Η διαστημική υπηρεσία της NASA , κυκλοφόρησε μία σειρά εικόνων, στις οποίες διαφημίζονται πιθανές θέσεις εργασίας, που ίσως χρειαστούν κάποια μέρα στον Άρη .
Οι πολύχρωμες αφίσες, εμφανίστηκαν πρώτη φορά το 2009 για μία έκθεση στο Kennedy Space Center Visitor Complex και παρουσίαζαν «διαφημίσεις» για δασκάλους, επιθεωρητές και αγρότες, καθώς και μία σειρά από άλλα επαγγέλματα.
Η NASA άρχισε να δημιουργεί αυτές τις αφίσες ώστε να δώσει στους ανθρώπους μία φανταστική εικόνα για το πώς μπορεί να είναι η ζωή στο διάστημα. Στις αρχές του 2016, η υπηρεσία κυκλοφόρησε μία σειρά εκτυπώσεων, οι οποίες προωθούσαν τον τουρισμό του διαστήματος. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.
Εντούτοις, μπορεί να αργήσει η στιγμή που όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστούν. Η NASA κυκλοφόρησε το σχέδιο “Journey to Mars” για να εποικίσει τον Κόκκινο Πλανήτη το 2015 αλλά δεν οραματίζεται πως οι άνθρωποι θα ζουν και θα εργάζονται εκεί μέχρι το 2030.
PHOTO 1 / 35
Photo 1/35
«Σε χρειαζόμαστε»: Η NASA άρχισε να δημιουργεί αυτές τις αφίσες ώστε να δώσει στους ανθρώπους μία φανταστική εικόνα για το πώς μπορεί να είναι η ζωή στο διάστημα.
Photo 2/35
«Ζητούνται εξερευνητές για τον Άρη»: Σε αυτή την αφίσα απεικονίζεται το μεγαλύτερο φαράγγι του ηλιακού συστήματος, η Κοιλάδα του Μάρινερ, η οποία βρίσκεται στον Κόκκινο Πλανήτη.
Photo 3/35
«Νυχτερινές βάρδιες»: Ο Άρης είναι ο τέταρτος πλανήτης του ήλιου και έχει δύο φεγγάρια. Το Φόβο και το Δείμο. Η NASA πιστεύει πως ίσως ένα από τα δύο αυτά φεγγάρια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση, από την οποία οι αστροναύτες θα παρατηρούν τον Κόκκινο Πλανήτη και θα έστελνε ρομπότ ώστε να εξερευνήσουν την επιφάνειά του.
Photo 4/35
«Ζητούνται αγρότες»: Όπως ο Ματ Ντέιμον στην ταινία «Η Διάσωση», η NASA πιστεύει πως μία μέρα θα γίνουν απαραίτητοι στον πλανήτη επιστήμονες και γεωπόνοι ώστε να ανακαλύψουν τρόπους καλλιέργειας. Η γεωργία στον Άρη είναι αρκετά δύσκολη για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός πως η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ψυχρή από αυτή της γης.
Photo 5/35
«Ζητούνται επιθεωρητές»: Τα φεγγάρια του Άρη, Φόβος και Δείμος, είναι τα μικρότερα του ηλιακού συστήματος αλλά είναι διακριτά από τα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Ο Φόβος ανατέλλει δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ ο Δείμος χρειάζεται 30 ώρες για κάθε τροχιά.
Photo 6/35
«Διδασκαλία στον Άρη»: Οι αφίσες στρατολόγησης στοχεύουν σε μία μεγάλη ποικιλία επαγγελμάτων, από δασκάλους και αγρότες μέχρι επιθεωρητές. Όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν μία μέρα στον Άρη.
Photo 7/35
«Ζητούνται τεχνικοί»: «Είτε επισκευάζεις μία κεραία στο ακραίο περιβάλλον του Άρη, είτε φτιάχνεις μία βάση στο Φόβο, σημασία έχει να κατέχεις την ικανότητα και την επιθυμία για τολμηρά πράγματα» αναφέρει η NASA.
Photo 8/35
«Απαιτείται συναρμολόγηση χρήστη»: Μπορεί να αργήσει η στιγμή που όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστούν. Η NASA κυκλοφόρησε το σχέδιο “Journey to Mars” για να εποικίσει τον Κόκκινο Πλανήτη το 2015 αλλά δεν οραματίζεται πως οι άνθρωποι θα ζουν και θα εργάζονται εκεί μέχρι το 2030.
Photo 9/35
«Ο Άρης εικονογραφημένος από την Invisible Creature»: Το Εργαστήριο αεριώθησης της NASA (JPL) κυκλοφόρησε μία σειρά από «αφίσες ταξιδιού» οι οποίες απεικονίζουν διάφορους κοσμικούς προορισμούς. Στην αφίσα αυτή παρουσιάζεται ο Άρης ως κατοικήσιμος κόσμος. Οι αφίσες -το πνευματικό τέκνο του The Studio (η ομάδα σχεδίου και στρατηγικής του JPL)- είναι ένας τρόπος εορτασμού της ανακάλυψης των πλανητών. Ο Ντέιβιντ Ντελγάδο σχετικά με τα σχέδια αναφέρει: «Όλα αυτά τα μέρη είναι δύσκολο να τα φτάσουμε, αλλά υπάρχουν. Η αρχική σκέψη ήταν το πώς θα είναι το μέρος εάν κάποια μέρα καταφέρουμε να πάμε».
Photo 10/35
«Εγκέλαδος, εικονογραφημένος από την Invisible Creature»: Οι παγωμένοι πίδακες έχουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία του δακτύλου του Κρόνου. Άλλα ευρήματα της αποστολής “Cassini” της NASA παρουσιάζουν δυνατές αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη δραστηριότητας έξω απ’ τη γη.
Photo 11/35
«Grand Tour, εικονογραφημένο από την Invisible Creature»: Κάθε 175 χρόνια, ο Δίας, ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας ευθυγραμμίζονται. Η αποστολή “Voyager” της NASA σχεδιάστηκε για να εξερευνήσει αυτή την ευθυγράμμιση προς τα τέλη του 1970 και του ’80.
Photo 12/35
«Δήμητρα, εικονογραφημένη από τη Liz Barrios De La Torre»: Η Δήμητρα είναι ο κοντινότερος πλανήτης - νάνος στον Ήλιο και το μεγαλύτερο αντικείμενο στη ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και στο Δία. Θα μπορούσε να αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι προς το Δία;
Photo 13/35
«Αφροδίτη, εικονογραφημένη από τη Jessie Kawata»: Η αφίσα αυτή παρουσιάζει το καταλληλότερο σημείο της Αφροδίτης ώστε να παρατηρείται η διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο (Mercury Transit).
Photo 14/35
«Γη, εικονογραφημένη από τον Joby Harris»: Τίποτα καλύτερο από το σπίτι μας. Οι αποστολές της NASA σχετικά με τις επιστήμες της γης, μελετούν τον πλανήτη μας ως ένα ολόκληρο σύστημα ώστε να καταλάβουν τις αλλαγές του.
Photo 15/35
«Τιτάνας, εικονογραφημένος από τον Joby Harris»: Ο Τιτάνας, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, έχει μια επιφάνεια γεμάτη από ποτάμια και λίμνες υγρού αιθανίου και μεθανίου.
Photo 16/35
«Ευρώπη, εικονογραφημένη από τη Liz Barrios De La Torre»: Στο παγωμένο φεγγάρι του Δία, Ευρώπη, υποστηρίζεται πως υπάρχει ένας μεγάλος ωκεανός από θαλασσινό νερό, ο οποίος έχει διπλάσιο όγκο από τους ωκεανούς της γης.
Photo 17/35
Το 1995, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον εξωηλιακό πλανήτη “51 Pegasi b.”. Ο εξωπλανήτης έχει το μισό όγκο του Δία.
Photo 18/35
Ο HD 40307 είναι ένας εξωπλανήτης τοποθετημένος 42 έτη φωτός μακριά. Η βαρύτητά του θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια σε δύναμη από αυτή της γης.
Photo 19/35
«Kepler-16b, εικονογραφημένος από τον Joby Harris»: Ο εξωηλιακός πλανήτης Kepler-16b χαρακτηρίζεται ως το μέρος με τους δύο ήλιους λόγω των διδύμων τροχιών που αντικατοπτρίζονται πάνω του.
Photo 20/35
«Kepler-186f, εικονογραφημένος από τον Joby Harris»: Ο Kepler-186f περιστρέφεται γύρω από ένα λιγότερο φωτεινό, κόκκινο αστέρι. Η ανακάλυψή του ήταν ένα βήμα στη διαδικασία εύρεσης κόσμων που μοιάζουν με αυτόν της γης.
Photo 21/35
«PSO-J318.5-22, εικονογραφημένος από τον Joby Harris»: Ο PSO-J318.5-22 ανήκει σε μία ειδική κατηγορία πλανητών που δεν περιστρέφονται γύρω από αστέρι.
Photo 22/35
Είναι αυτό το πιο εντυπωσιακό θέαμα του ηλιακού συστήματος; Η αυγή στο Δία είναι εκατό φορές πιο ισχυρή από της γης.
Photo 23/35
Αυτές οι εικόνες δημιουργήθηκαν από μία ερευνητική μελέτη του Gerard O’Neil, το 1975, σχετικά με μελλοντικές παροικίες στο διάστημα.
Photo 24/35
Η ομάδα του O’Neil καθόρισε τρεις πιθανές εκδοχές για μελλοντικούς σταθμούς στο διάστημα: Bernal Sphere, Toroidal Colony (που είναι και στην εικόνα) και Cylindrical Colony.
Photo 25/35
Cylindrical Colony: Ο πιο ευρύχωρος χώρος που σχεδίασε ο O’Neil.
Photo 26/35
Bernal Sphere: Προτάθηκε σαν ιδέα πρώτη φορά από τον John Desmond Bernal το 1929. Η ομάδα του O’Neil υιοθέτησε την αρχική ιδέα και την ανέπτυξε.
Photo 27/35
Σε πλάνο που παρουσίασε ο O’Neil στη NASA, ανέφερε το 1990 ως πιθανή έναρξη της ζωής στο διάστημα. Η ομάδα του παρουσίασε τα πιθανά κόστη κατασκευής και μεταφοράς.
Photo 28/35
Ζωγραφιά του Rick Guidice από το Bernal Sphere του O’Neil και της ομάδας του.
Photo 29/35
Παρά τη φουτουριστική τεχνολογία που απαιτείται ώστε να τοποθετήσεις μία τόσο μεγάλη κατασκευή στο διάστημα, όλα τα έργα τέχνης του Guidice και του Davis απεικονίζουν μεγάλα πράσινα τοπία.
Photo 30/35
Ο O’Neil προτείνει πως το Bernal Sphere θα ήταν αρκετά ευρύχωρο ώστε να αναπτυχθεί αρκετά η γεωργία.
Photo 31/35
Στο έργο ο Don Davis οραματίζεται το πώς θα έδειχνε μία ηλιακή έκλειψη από το διάστημα.
Photo 32/35
Ο Davis απεικονίζει ένα πλήρωμα κατασκευής να στήνει σπίτια, γρασίδι και ποτάμια στο Bernal Sphere.
Photo 33/35
Το Cylindrical Colony δεν οραματίστηκε ποτέ ως ερημικό μέρος. Αντιθέτως, θα βρίσκονταν στην ίδια τροχιά με κάποιο άλλο.
Photo 34/35
Το Bernal Sphere με κλειστές συστοιχίες ώστε να αυξηθεί η έκθεσή του στον ήλιο.
Photo 35/35
Μία εξωτερική όψη της παροικίας Toroidal.