TECH

Πάνω από 300 συναντήσεις για την ελληνική αποστολή στο MWC 2017

Πάνω από 300 συναντήσεις για την ελληνική αποστολή στο MWC 2017

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινήθηκε και φέτος ο αριθμός των συναντήσεων που είχαν οι εταιρείες που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress 2017, τη μεγαλύτερη έκθεση – συνέδριο για το χώρο των κινητών επικοινωνιών που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα (27/2 – 2/3) στη Βαρκελώνη.

«Η 5η παρουσία της Ελλάδας σε αυτό το μεγάλο τεχνολογικό γεγονός ολοκληρώνεται με σημαντικές επιτυχίες τόσο για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν όσο και για τη χώρα» σημειώνει στο CNN Greece ο Βαγγέλης Αντωνιάδης, αρχηγός της ελληνικής αποστολής και διευθύνων σύμβουλος της Cytech, μίας εκ των εταιρειών που συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αποστολή. «Με περισσότερες από 300 συναντήσεις οι εταιρείες μας ήρθαν σε επαφή με συνεργάτες και πελάτες από όλο τον κόσμο. Επίσης, η χώρα τόσο με την παρουσία της πολιτείας όσο και με την υποστήριξη σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου έδειξε τη διάθεση της να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στο χώρο της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια» προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού του για το MWC 18, εκτιμώντας ότι η επόμενη αποστολή θα έχει περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, startups και ερευνητικά ιδρύματα.

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώθηκε από το Enteprise Greece με την υποστήριξη του Συνδέσμου Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia και μεγάλο χορηγό την Eurobank, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η DPG και το CNN Greece.

Μία σημαντική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν ήταν ότι υπήρχε υποστήριξη από το σύνολο των κλαδικών φορέων της χώρας της τεχνολογίας, κάτι που θα συνεχισθεί και σε άλλες εκθέσεις, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος στο CNN Greece. «Ο oργανισμός Enterprise Greece σε στενή συνεργασία με φορείς του κλάδου, όπως είναι ο ΣΕΚΕΕ, ο ΣΕΠΕ και το Corallia αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το εγχώριο οικοσύστημα της καινοτομίας και της τεχνολογίας συμμετέχοντας και σε διεθνείς εκθέσεις όπως το Mobile World Congress. Στην σημαντική αυτή για τον κλάδο έκθεση, οι ελληνικές μικρές και μεσαίες εταιρίες, αλλά και startups, παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο διεθνές κοινό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και με άλλες εξειδικευμένες διεθνείς δράσεις εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής εξωστρέφειας και προβολής του δυναμικού και καινοτόμου αυτού κλάδου».

Στο ελληνικό περίπτερο παρουσία είχαν οι Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Going Up, Motivian, M-Stat, Motivian, Park Guru, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, Softweb Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo και Warply. Επίσης, στο 4YFN (4 Years For Now), μία εκδήλωση που απευθύνεται στα startups συμμετείχαν 4 ελληνικά σχήματα (Cross Mobile, Istmos, Routee και Think Silicon).

«Με τη φετινή αποστολή στο MWC 2017 η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ψηφιακής τεχνολογίας επαναπροσδιορίζει τη θέση της στο χάρτη της διεθνούς οικονομίας» σημείωσε στο CNN Greece ο Γιάννης Σύρρος, γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή. «Το δίκτυο της γνώσης, της εμπειρίας και του ανθρώπινου δυναμικού αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου οικονομικού μοντέλου, όπως αυτό αναδείχθηκε και στη φετινή έκθεση. Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Ο ΣΕΠΕ, εδώ και χρόνια υπηρετεί αυτή τη στρατηγική επιλογή, στηρίζοντας με κάθε τρόπο δράσεις εξωστρέφειας που πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας μπορεί να γίνει φιλικότερο και σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και το υψηλά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο φετινό MWC συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο και άλλες ελληνικές εταιρείες, όπως είναι η Adaptit, η AMD Telecom, η Channel VAS, η Intracom Telecom, η M&T (συσκευές Fluo) και η Upstream.

Η ελληνική εταιρεία που πρώτη συμμετείχε στο MWC πριν περίπου 10 χρόνια ήταν η Intracom Telecom, η οποία φέτος παρουσίασε λύσεις για την έξυπνη διασύνδεση πόλεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, στο κομμάτι των υποδομών δικτύων παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το ασύρματο ράδιοσύστημα προηγμένου και αμιγώς εξωτερικού τύπου, υψηλής χωρητικότητας, (UltraLink-GX80). Στον τομέα των λύσεων για έξυπνες πόλεις η Intracom Telecom παρουσίασε την ενοποιημένη λύση Internet of Things (IoT) για τη διαχείριση και δημιουργία εσόδων για φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα. Οι λύσεις αφορούν στην έξυπνη διαχείριση στάθμευσης, την υλοποίηση έξυπνου φωτισμού, την έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και την παρακολούθηση του περιβαλλοντολογικού θορύβου.

Διαβάστε επίσης

MWC 2017: Συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων για όλους τους Έλληνες

MWC 2017: Ο νέος κόσμος του 5G

MWC 2017: Ο Νίκος Παππάς εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο