TECH

Άνθρωποι και... ρομπότ ψηφίζουν Τραμπ στο Twitter

O Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο δημοφιλής στο Twitter από την Χίλαρι Κλίντον, αφαιρώντας ακόμη και των... στρατό των bots που τουιτάρουν υπέρ του.

Ακαδημαϊκοί ερευνητές που παρακολούθησαν την πολιτική δραστηριότητα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο κατά τη διάρκεια του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ, κατέγραψαν ότι η συμμετοχή στα hashtags υπέρ του Τραμπ ήταν διπλάσια από την αντίστοιχη σε αυτά υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, .

Η ομάδα των ακαδημαϊκών, με επικεφαλής τον καθηγητή της Οξφόρδης, Φίλιπ Χάουαρντ, κατέγραψε επίσης το γεγονός ότι το 33% της συμμετοχής στο Twitter υπέρ του Τραμπ, προέρχεται από bots (αυτοματοποιημένο λογισμικό συμμετοχής). Το αντίστοιχο ποσοστό για τη Χίλαρι Κλίντον αγγίζει το 22%.

Τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του CNN, βασίζεται σε 9.000.000 tweets που έγιναν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ.

Ανάμεσα στα hashtags που παρακολουθούσαν ήταν:

Υπέρ Τραμπ

#AmericaFirst, #ImWithYou, #MakeAmericaGreatAgain, #NeverHillary

Υπέρ Κλίντον

#ImWithHer, #NeverTrump, #WhyIWantHillary #HillarysArmy

Λογαριασμοί του Twitter που ποστάρουν πάνω από 50 μηνύματα την ημέρα υπέρ ή κατά των δύο υποψηφίων είναι πολύ πιθανό να είναι bots, σύμφωνα με τους ερευνητές. «Δεν ξέρουμε αν τα bots διαχειρίζονται οι ομάδες επικοινωνίας των υποψηφίων, οι υποστηρικτές τους ή άλλοι»,δήλωσε ο Χάουαρντ στο CNN. Όπως τόνισε ο Χάουαρντ, «ακόμη και αν αφαιρέσεις τα bots, νικητής εμφανίζεται ο Τραμπ. Είναι πιο δημοφιλής και έχει περισσότερη κίνηση υπέρ του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης