TECH

Οι τέσσερις χαρακτήρες που δεν «σηκώνει» το iPhone - Aν τους γράψετε θα κρασάρει το τηλέφωνο

Οι τέσσερις χαρακτήρες που δεν «σηκώνει» το iPhone - Aν τους γράψετε θα κρασάρει το τηλέφωνο

Το bug δείχνει να επηρεάζει τα iPhone που τρέχουν την τελευταία έκδοση του iOS 17 και τις beta εκδόσεις του iOS 18 και iOS 18.1

AP Photo/Jeff Chiu

Ένα ακόμη ανόητο bug του iOS, του λειτουργικού συστήματος της Apple για τα iPhone, ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να κάνετε το iPhone σας να κρασάρει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε στην μπάρα αναζήτησης των Ρυθμίσεων ή στην μπάρα αναζήτησης των Εφαρμογών (που τη βρίσκετε στην τελευταία οθόνη του κινητού κάνοντας αριστερό swipe) τους ακόλουθους τέσσερις χαρακτήρες: “”:: (δύο ανωφερή εισαγωγικά και δύο άνω και κάτω τελείες).

Η πληκτρολόγηση των συγκεκριμένων χαρακτήρων με αυτή τη σειρά κρασάρει το Springboard, το περιβάλλον εργασίας χρήστη της Apple για φορητές συσκευές. Αν πληκτρολογηθεί στην μπάρα των Ρυθμίσεων γίνεται άμεση επαναφορά στην αρχική οθόνη, ενώ αν πληκτρολογηθεί στην μπάρα των Εφαρμογών η οθόνη μαυρίζει για λίγο και στη συνέχεια εμφανίζεται η οθόνη κλειδώματος.

Όπως αναφέρει το Futurism.com, το bug πρωτοδημοσιεύτηκε από έναν ερευνητή ασφαλείας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Mastodon και επαληθεύτηκε άμεσα από την ιστοσελίδα TechCrunch.

Επηρεάζει τα iPhone που τρέχουν την τελευταία έκδοση του iOS 17 και τις beta εκδόσεις του iOS 18 και iOS 18.1, αν και είναι πιθανό να επηρεάζονται και παλαιότερες εκδόσεις.

Ευτυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος από το συγκεκριμένο bug, καθώς το μόνο που μοιάζει να κάνει είναι μια επανεκκίνηση του Springboard. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν ότι είναι χρήσιμο, καθώς είναι πιο γρήγορο από το να κάνεις κανονική επανεκκίνηση του iPhone.

Τι θα συμβουλεύαμε εμείς; Δοκιμάστε το μία φορά για να το δείτε, αλλά μην προκαλείτε και την τύχη σας…