TECH

Γυρίζει σελίδα η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα

LG

Νέα σελίδα γυρίζει από σήμερα η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης τόσο με την ενεργοποίηση της συμφωνίας για ανταλλαγή αθλητικού περιεχομένου μεταξύ της Cosmote και της Nova όσο και με την επέκταση της συνεργασίας του ομίλου Telekom με το Netflix στην Ελλάδα μέσω της Cosmote TV.

Η συμφωνία μεταξύ Cosmote και Nova είχε ανακοινωθεί από τα μέσα Ιουλίου και είχε δημιουργήσει μεγάλο ενθουσιασμό σε όσους ενδιαφέρονται για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις δεδομένου ότι με ένα επιπλέον κόστος της τάξεως των 3 ευρώ το μήνα θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε όλο το αθλητικό περιεχόμενο και των δύο δημοφιλέστερων πλατφορμών συνδρομητικής τηλεόρασης. Τόσο η Cosmote όσο και η Nova προσφέρουν δύο μήνες δωρεάν για τη συγκεκριμένη επιπλέον δυνατότητα ώστε οι ενδιαφερόμενοι συνδρομητές να δουν τα οφέλη της συγκεκριμένης υπηρεσίες. Με δεδομένο ότι υπήρχαν ήδη 40-50 χιλιάδες νοικοκυριά με σύνδεση και στις δύο πλατφόρμες, εκτιμάται ότι θα υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ, φυσικά, μένει να δούμε πόσο αυτή η κίνηση θα περιορίσει την αρκετά υψηλή διείσδυση της «πειρατίας» στη χώρα μας.

Πρακτικά, η μόνη ουσιαστική διαφορά σε επίπεδο αθλητικού περιεχομένου μεταξύ των δύο πλατφορμών είναι ότι οι συνδρομητές της Nova έχουν πρόσβαση και στα κανάλια του Eurosport, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία ανταλλαγής. Σημειωτέον πως το Eurosport οποίο έχει το δικό του κοινό στην Ελλάδα, ιδίως μεταξύ εκείνων που ασχολούνται με λιγότερο δημοφιλή αθλήματα.

Το πακέτο με το Netflix

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι πάντως και η κίνηση της Cosmote TV με το Netflix. Η κίνηση ήταν μεν αναμενόμενη από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες η συνεργασία της Deutsche Telekom με το Netflix με την Cosmote TV να μην είναι πάντως στην αρχική λίστα των πλατφορμών του γερμανικού ομίλου που αφορούσε η συνεργασία. Το γεγονός ότι η Cosmote επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της συμφωνίας με την Nova για το αθλητικό περιεχόμενο αποτελεί μία ένδειξη ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά «καυτοί» στο χώρο γενικότερα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Σημειωτέον πως η συνεργασία Cosmote και Netflix προβλέπει ότι οι συνδρομητές της Cosmote TV θα μπορούν να αποκτούν συνδρομή και στο Netflix και να πληρώνουν το συνολικό αντίτιμο μέσω του λογαριασμού τους. Το ενδιαφέρον είναι πως η Cosmote προσφέρει έκπτωση 2 ευρώ στην συνδρομή του Cosmote TV για όσους πελάτες της επιλέξουν να έχουν πακέτο και τη σύνδεση στο Netflix. Μία επιλογή που εκτιμάται ότι θα προτιμήσουν ένας σημαντικός αριθμός συνδρομητών της Cosmote TV.

Σημειωτέον ότι ένα αντίστοιχο πακέτο με μεγάλη διεθνή πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης προσφέρει και η Vodafone που συνεργάζεται με το Disney+, μία συνεργασία που έχει αποδώσει αρκετά για την πρώτη. Αναλυτές της αγοράς περιμένουν από τη Vodafone να κινηθεί και για την απόκτηση του αθλητικού περιεχομένου της Cosmote TV και της Nova προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο περιεχομένου.

Και οι τρεις πάροχοι πάντως δείχνουν να επιδιώκουν να συνδυάσουν τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης με εκείνες της ευρυζωνικής σύνδεσης αλλά και της κινητής τηλεφωνίας, δημιουργώντας πακέτα που θα παρέχουν μία πλήρη λύση συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας στους πελάτες τους. Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να δούμε νέες προσφορές ιδίως όταν θα γίνει διαθέσιμο και το Gigabit voucher που θα επιδοτείται η απόκτηση σύνδεσης άνω των 250 Mbps.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης