TECH

Samsung: Πως οι νέες συσκευές της ενισχύουν το Galaxy AI οικοσύστημα της

Samsung: Πως οι νέες συσκευές της ενισχύουν το Galaxy AI οικοσύστημα της
SAMSUNG

Το οικοσύστημα των συσκευών της, και δη αυτών που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, δείχνει ότι επιδιώκει να ενισχύσει η Samsung, η οποία ανακοίνωσε μεν δύο νέα μοντέλα με αναδιπλούμενες οθόνες (foldables) αλλά πολλά βλέμματα έχουν «κλέψει» τόσο το νέο, κορυφαίο smartwatch της όσο και τα καινούρια ακουστικά αλλά και ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι που βάζει τον κορεατικό κολοσσό σε μία νέα κατηγορία συσκευών.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού Samsung Unpacked, τα στελέχη του κορεατικού κολοσσού παρουσίασαν το Galaxy Z Fold6 και Galaxy Z Flip6, τα δύο νέα foldables μοντέλα της εταιρείας που θα δούμε στην ελληνική αγορά από τις 24 Ιουλίου. Πρόκειται για δύο μοντέλα που έρχονται με σημαντικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο λογισμικού σε σχέση με την προηγούμενη γενιά με την έμφαση να δίνεται στις ΑΙ εφαρμογές, ενώ στην περίπτωση του Galaxy Z Flip6 αλλαγές υπάρχουν και στον τομέα του σχεδιασμού της εμπρόσθιας πλευράς της συσκευής.

Παράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy Watch Ultra αλλά και τα Galaxy Buds3 Pro, τα οποία αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην προσπάθεια του κορεατικού κολοσσού να ενισχύσει τα μερίδια της στις κατηγορίες των smartwatches και των ασύρματων ακουστικών αντίστοιχα.

Πάντως, πολλά βλέμματα συγκέντρωσε το Galaxy Ring, το «έξυπνο» δαχτυλίδι της Samsung, το οποίο, προς το παρόν, δεν θα δούμε στην ελληνική αγορά. Με την τιμή στα 449 ευρώ, το Galaxy Ring θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και σε 4 ευρωπαϊκές χώρες. Η συσκευή επικεντρώνεται στην παρακολούθηση υγείας και ευεξίας. Διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, οπτικό αισθητήρα καρδιακού ρυθμού και αισθητήρα θερμοκρασίας δέρματος. Παρακολουθεί ύπνο, καρδιακό ρυθμό και δραστηριότητα, ενώ εισάγει νέες μετρήσεις βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη όπως το Energy Score και εξατομικευμένες συμβουλές ευεξίας

2hunpak-broll_91_240701.jpg

Τα νέα foldables

Όσον αφορά στα νέα foldables, το Galaxy Z Fold6 είναι ένα smartphone που όταν ξεδιπλώνεται γίνεται tablet. Σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι ελαφρύτερο και πιο λεπτό και γενικότερα έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό. Η εξωτερική οθόνη είναι στις 7,6 ίντσες, ενώ η εξωτερική στις 6,3 ίντσες, ενώ ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm, κατασκευασμένος με τεχνολογία 4nm.

Η μνήμη είναι στα 12 GB και το κόστος απόκτησης διαμορφώνεται ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο. Το βασικό μοντέλο με τα 256 GB θα κοστίζει 2099 ευρώ ενώ με τα 512 GB το κόστος ανεβαίνει στα 2199 ευρώ. Το μοντέλο με χωρητικότητα 1TB φθάνει στα 2439 ευρώ.

Μία από τις μεγάλες διαφορές σχετίζεται με την ενσωμάτωση των εφαρμογών του Galaxy AI, όπως, για παράδειγμα, το Circle to Search που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν γρήγορες αναζητήσεις απλά κυκλώνοντας περιεχόμενο στην οθόνη, αλλά και ο μεταφραστής που έχουμε δει από την ανακοίνωση της σειράς Galaxy S24. Επίσης, υπάρχουν λειτουργίες όπως το Chat Assist που προσφέρει έξυπνες απαντήσεις και βοήθεια στη σύνταξη μηνυμάτων, προσαρμόζοντας το ύφος ανάλογα με το πλαίσιο της συνομιλίας και το Live Translate που επιτρέπει τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κλήσεων, υποστηρίζοντας πολλαπλές γλώσσες. Πρακτικό θα αποδειχθεί και το Photo Assist που χρησιμοποιεί AI για να βελτιώσει τις φωτογραφίες μετά τη λήψη, προσφέροντας δυνατότητες όπως το δημιουργικό πορτραίτο και η τρισδιάστατη φωτογραφία.

2hunpak-broll_18_240701.jpg

Η ενσωμάτωση των Galaxy AI εφαρμογών αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ατού και του νέου Galaxy Z Flip6. Επίσης, έχουν γίνει και ορισμένες αλλαγές στην εξωτερική οθόνη των 3,4 ιντσών.

Και αυτή η συσκευή έρχεται με τον Snapdragon 8 Gen 3, ενώ η μνήμη έχει αυξηθεί στα 12 GB. Επίσης, έχει αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας στα 4000 mAh, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το βασικό σύστημα καμερών καθώς η κύρια κάμερα διαθέτει πλέον έναν αισθητήρα 50 MP (από τα 12MP).

Όσον αφορά στο κόστος, η έκδοση με τα 256 GB αποθηκευτικό χώρο θα είναι στα 1249 ευρώ και εκείνη με 512 GB στα 1369 ευρώ.

2hunpak-broll_98_240701.jpg

Τα νέα wearables

Ένας τομέας όπου υπάρχει σημαντική αναβάθμιση είναι στα wearables. Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy Watch Ultra που απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες συνδυάζοντας ανθεκτικότητα με προηγμένες λειτουργίες fitness.

Κατασκευασμένο από τιτάνιο υψηλής ποιότητας, πρόκειται για το κορυφαίο Galaxy Watch και στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η βελτιωμένη ανθεκτικότητά σε δύσκολες συνθήκες.

Το Galaxy Watch Ultra βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα που περιλαμβάνει τον πρώτο επεξεργαστή 3nm για smartwatch, τον Samsung Exynos W1000. Ακόμα ο αισθητήρας BioActive δεύτερης γενιάς προσφέρει πλήρη έλεγχο της καρδιακής λειτουργίας. Σημαντικό στοιχείο ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει έως και 48 ώρες σε κανονική χρήση, ενώ στα πλεονεκτήματα του είναι καιτο Quick Button, ένα προσαρμόσιμο κουμπί που προσφέρει γρήγορη και ακριβή χρήση κατά τη διάρκεια της άσκησης, με δυνατότητα προγραμματισμού της ενέργειας που επιθυμεί ο χρήστης.

Και εδώ έχουμε αξιοποίηση του Galaxy AI και γενικότερα οι δυνατότητες διασύνδεσης στο οικοσύστημα της Samsung είναι πολλές. Στα πλεονεκτήματα του πάντως είναι και η τιμή καθώς στα 699 ευρώ θεωρείται άκρως ανταγωνιστική.

Επιπλέον, η Samsung ανανέωσε και κλασσική σειρά των Galaxy Watch. Το νέο Galaxy Watch 7 έρχεται με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις λειτουργίες που προσφέρει, με το Galaxy AI να κάνει και εδώ την εμφάνισή του. Το Galaxy Watch 7 διατίθεται σε δύο μεγέθη, 44mm και 40mm με την τιμή να διαμορφώνεται στα 319,90 ευρώ και στα 349,90 ευρώ αντίστοιχα.

2hunpak-broll_49_240701.jpg

Μία άλλη κατηγορία που αποφάσισε να επενδύσει φέτος η Samsung είναι αυτή των ασύρματων ακουστικών ανακοινώνοντας τα Galaxy Buds 3 και Galaxy Buds 3 Pro. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με σημαντικές βελτιώσεις τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις λειτουργίες τους ενώ μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης. Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν προηγμένες λειτουργίες ακύρωσης θορύβου (ANC) και λειτουργία περιβάλλοντος ήχου. Η τεχνολογία ANC έχει βελτιωθεί, προσφέροντας καλύτερη απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους με τη βοήθεια μάλιστα του Galaxy AI. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν βελτιστοποίηση ήχου βάσει χρήσης και περιβάλλοντος χώρου, προσαρμόζοντας τον ήχο και το ANC ανάλογα με τις συνθήκες και μιας δοκιμής ακοής, προσφέροντας ενίσχυση έως και 20dB.

Η AI λειτουργία που προωθεί η Samsung με τα νέα Buds είναι αυτή του "Διερμηνέα" που υποστηρίζεται και από τα δύο μοντέλα. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν σε διαφορετικές γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν στο μικρόφωνο των ακουστικών και η μετάφραση θα ακουστεί από το ηχείο του συνδεδεμένου smartphone. Υποστηρίζονται 16 γλώσσες (όχι όμως τα ελληνικά), καθιστώντας τα ακουστικά χρήσιμα για ταξίδια ή διεθνείς επαγγελματικές συναντήσεις. Τα Buds 3 θα κυκλοφορήσουν στα 179,90 ευρώ και τα Buds3 Pro στα 249,90 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ