TECH

Αγάπη, γέλιο, ευτυχία, σοκ, λύπη και οργή στους τοίχους του Facebook

Αγάπη, γέλιο, ευτυχία, σοκ, λύπη και οργή στους τοίχους του Facebook
FACEBOOK

Την αντιπρόταση του στο πολυαναμενόμενο “κουμπί δυσαρέσκειας” πρόκειται να ανοίξει στο κοινό της Ισπανίας και Ιρλανδίας το κοινωνικό δίκτυο σε πιλοτική φάση προτού αποφασίσει αν αξίζει να τη δωρίσει στην παγκόσμια κοινότητα των χρηστών του.

Οι σειρά από εικονίδια που ονομάτισε “Reactions”είναι μια παλέτα συναισθημάτων που ο χρήστης θα χρησιμοποιεί αντιδρώντας στις δημοσιεύσεις που εμφανίζονται στον τοίχο του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το TechCrunch, το Facebook ξεκινά τη “διάθεση” ενός νέου σετ από έξι emoji, χρωματίζοντας το “like” με συναίσθημα. Αγάπη, γέλιο, ευτυχία, σοκ, λύπη και οργή είναι η παλέτα που θα διατεθεί στο κοινό των δύο χωρών.

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία που ήδη συναντάται σε άλλες διαδικτυακές κοινότητες (βλ. Path) αλλά και ιστοσελίδες (βλ. Buzzfeed), οι “Aντιδράσεις” θα είναι διαθέσιμες τόσο στην desktop όσο και στη mobile έκδοση του κοινωνικού δικτύου. Σύμφωνα με το Engadget

, τα “Reactions” θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε δημοσιεύσεις τόσο των χρηστών όσο και σελίδων οι οποίοι και θα μπορούν να μετρήσουν πόσες συγκεντρώθηκαν από κάθε μία κατηγορία.

Δικαιώθηκε ο Αυστριακός Σρεμ, έχασε το Facebook

Είναι αυτή η πρόταση του μπλε δικτύου στο κουμπί που τόσο επίμονα ζητούσαν οι χρήστες του και είχαν οδηγήσει τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανακοινώσει ότι μελετάνε την επιλογή της “δυσαρέσκειας”; Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι απάντηση αλλά αν είναι κάτοικος Ιρλανδίας και Ισπανίας έξι συναισθήματα θα είναι στα δάχτυλα του την 9η Οκτωβρίου 2015.

Today we’re launching a pilot test of Reactions — a more expressive Like button. As you can see, it’s not a “dislike”...

Posted by Chris Cox on Thursday, October 8, 2015


ΔΗΜΟΦΙΛΗ