TECH

Τα κρυπτονομίσματα δεν ελκύουν τους Έλληνες

Σε χαμηλά ποσοστά δείχνει να βρίσκεται η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων στη χώρα μας καθώς οι Έλληνες πολίτες δείχνουν να τα θεωρούν αναξιόπιστα και δεν προτίθενται να υποκαταστήσουν τη χρήση του τραπεζικού λογαριασμού του.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Focus Bari που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε δείγμα 6210 ατόμων, μόλις το 6% δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να εγκαταλείψουν τον τραπεζικό λογαριασμό του και να χρησιμοποιεί αντ’ αυτού κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, το 39% συμφώνησε με τη φράση «τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, είναι απλά μία μόδα» ενώ το 20% δήλωσε ότι διαφωνεί.

Οι Έλληνες γενικώς δείχνουν να μην εμπιστεύονται τα κρυπτονομίσματα. Στην έρευνα, το 51% συμφώνησε με τη φράση «τα κρυπτονομίσματα δεν είναι αξιόπιστα», ένα 37% απάντησε ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί, ενώ μόλις το 12% δήλωσε ότι διαφωνεί.

Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως δεν πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα δεν θα μας απασχολήσουν στην καθημερινότητα μας και στο μέλλον. Με τη φράση «τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον των διαδικτυακών χρηματικών συναλλαγών» το 44% απάντησε ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί, ένα αρκετά υψηλό 31% δήλωσε ότι διαφωνεί και το 25% συμφώνησε.

Βέβαια, ενδεχομένως ο λόγος που υπάρχει αυτή η αίσθηση απέναντι στα κρυπτονομίσματα να οφείλεται και στην άγνοια. Με τη φράση «δεν καταλαβαίνω τα κρυπτονομίσματα» συμφώνησε το 51%, ενώ το 31% απάντησε ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί. Και μόνο το 20% απάντησε ότι διαφωνεί, όπερ σημαίνει ότι δηλώνει ότι γνωρίζει τι εστί κρυπτονομίσματα.

Οι Έλληνες αγκαλιάζουν το e-banking

Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες αρχίζουν πλέον να αισθάνονται άνετα με τη χρήση της ψηφιακής τραπεζικής. Με τη φράση «νιώθω άνετα να χρησιμοποιώ ηλεκτρονικά τραπεζικά συστήματα» συμφώνησε το 48%, ενώ το 29% δήλωσε πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί και μόλις το 23% απάντησε ότι δεν αισθάνεται άνετα.

Από την άλλη πλευρά, ανησυχούν για τα φαινόμενα απάτης. Με τη φράση ««φαίνεται ότι μπορείς εύκολα να πέσεις θύμα απάτης στις μέρες μας» συμφώνησε το 65%, ενώ το 22% απάντησε ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί και μόλις το 13% διαφώνησε. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που το 73% δήλωσε ότι προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τις κινήσεις στους λογαριασμούς του για ύποπτες συναλλαγές, ενώ στο 74% έφθασε το ποσοστό εκείνων που εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνονται περισσότερες εκστρατείες ευαισθητοποίησης σχετικά με απάτες ή υποκλοπές που κάποιος μπορεί να πέσει θύμα.

Πάντως, το 58% δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί τις τραπεζικές κάρτες του για να κάνει αγορές από το Διαδίκτυο αλλά το 66% δήλωσε ακόμη ότι προσέχει πάντα να μην είναι δημόσια τα προσωπικά του στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης