TECH

Με απαρχαιωμένους υπολογιστές ελέγχουν οι ΗΠΑ τα πυρηνικά τους όπλα

EPA

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν απαρχαιωμένους υπολογιστές για τον έλεγχο πυρηνικών όπλων καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων.

Σύμφωνα με έκθεση που ετοίμασε η ελεγκτική υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ (GAO), το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ακόμα δισκέτες για να "τρέξει" μέρος του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, σε υπολογιστές του 1970.

Ένα τέτοιο γεγονός φαίνεται πως προκαλεί ανησυχίες για τη ασφάλεια της χώρας, ενώ το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να τους αντικαταστήσει μέχρι το 2017, σύμφωνα με το RT.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει εκσυγχρονίσει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί, η αναφορά δίνει την απάντηση.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή όλου του συστήματος απαιτεί χρηματοδότηση 7.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό το 2010. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα πλήρους εκσυγχρονισμού των συστημάτων του Πενταγώνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Πανάρχαιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται και σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και η ομοσπονδιακή αστυνομία. Η γλώσσα του προγραμματισμού (COBOL) είχε αναπτυχθεί στη δεκαετία του 1950.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης